Număr uriaș de șoferi de camion din Ucraina, opriți de ISCTR Recomandat

Număr uriaș de șoferi de camion din Ucraina, opriți de ISCTR

Zeci de șoferi de tir ucraineni au fost amendați săptămâna trecută după o amplă acțiune a inspectorilor Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere (ISCTR) Suceava. Mai exact, au fost verificate 188 de tiruri înmatriculate în Ucraina, iar în 48 de cazuri au fost aplicate sancțiuni totale în valoare de 146.500 de lei.

Dan Mihail Cost, șeful ISCTR Suceava, a precizat că sancțiunile aplicate au fost achitate pe loc, iar neregulile descoperite au constat în depășirea timpilor de conducere, defecțiuni tehnice și transport de mărfuri periculoase. Amenzile care pot fi aplicate de inspectorii ISCTR sunt cuprinse între 3.000-12.000 de lei, dar șoferii prinși că au comis abateri pot achita jumătate din minim în termen de 15 zile.

Controalele de săptămâna trecută sunt o continuare firească a activităților din 2023. În cursul anului trecut, inspectorii ISCTR Suceava au aplicat 254 de amenzi, în cuantum total de 1,2 milioane de lei, din care s-au achitat 460.000 de lei. Dan Mihail Cost a ținut să precizeze că toți șoferii care circulă pe șoselele din județ au același statut. ”Nu există șoferi care să aibă parte de favoruri sau tratament preferențial. Fie că este ucrainean sau român, fiecare șofer trebuie să respecte legislația în vigoare. Or, noi tocmai asta am verificat în trafic, iar acest tip de acțiuni va continua pentru că siguranța participanților la trafic este unul din dezideratele noastre”, a arătat șeful ISCTR Suceava.

Dan Mihai Cost a mai precizat că în cazul tirurilor ucrainene nu s-a constatat depășirea tonajul admis în nici una din situațiile în care au fost aplicate amenzi.

 


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.