"Nu am găsit un camionagiu care să mă convingă că mârșăvia sa poate fi sancționată și cu avertisment”, afirmă un polițist Recomandat

"Nu am găsit un camionagiu care să mă convingă că mârșăvia sa poate fi sancționată și cu avertisment”, afirmă un polițist

Polițistul brașovean Daniel Zontea a postat pe contul de Facebook un mesaj pentru șoferii profesioniști. În mesaj sunt descrise situații pe care acesta le-a întâlnit în trafic și se dorește a fi un avertisment pentru șoferii de camion.

"De fiecare dată când controlez câte un TIR și îl găsesc pe șofer cu un alt card, cu magnetul pus la impulsorul cutiei de viteze sau cu maimuță instalată în cabina camionului, de tot atâtea ori se lasă cu amendă pe procesul verbal, și asta dintr-un raționament foarte simplu.
Până acum nu am găsit un camionagiu care să mă convingă că mârșăvia sa poate fi sancționată și cu avertisment.
Și chiar dacă valoarea sancțiunii aplicate ar putea părea una aspră, încă nu am văzut ca aceasta să egaleze cu valoarea consecințelor acestor îndrăzneli absurde, care au unicul scop de a mai câștiga câteva ore de condus în plus.
Te-ai întrebat vreodată, dragă șoferule de camion, înainte de a urni din loc cele 40 de tone, dacă le poți opri la timp, știind că frânele mastodonului sunt afectate de acel magnet care zăpăceste nu doar aparatul tahograf, ci întreg calculatorul mașinii?
Ți-ai pus intrebarea dacă timpul pe care îl câștigi conducând pe două carduri îți e suficient pentru a deveni cu adevărat fericit, știind că ai zeci de ore nedormite?
Nu știu dacă ai făcut asta, în schimb știu sigur că ai întrebat pe stație din localitate în localitate dacă ai controale în față, pentru că ai vrut mereu să te asiguri că ai calea liberă să-ți aplici propriile legi, pe care le-ai clădit după propria‐ți conștiință, căci doar tu ești cel care contezi, nu-i așa?
Uiți însă că și cei cu care te intersectezi în trafic aleargă după o bucată de pâine, la fel ca tine, doar că ei poate vor să o obțină într-un mod cinstit.
Și ei, la fel ca tine, vor să ajungă acasă. Și-o fac tot pe aceste drumuri, pe care circuli și tu.
La toți aceștia te gândești atunci când te uiți în bordul camionului, știind că nu îți mai este indicată corect viteza cu care circuli, pentru că la plecarea din parcare ai ales să-i scoți siguranța doar, doar să mai câștigi timp pentru încă o cursă?
Chiar nu știu la ce te gândești când faci toate astea, deși aș vrea să te înțeleg.
În orice caz, eu, la fel ca până acum, avertisment nu iți voi aplica niciodată.
"Drumuri bune, colegule!"", scrie polițistul pe contul său de Facebook.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.