Multe camioane aduse la proteste nu au RCA Recomandat

Multe camioane aduse la proteste nu au RCA

7 din 10 camioane care blochează o bandă de circulație în apropiere de București, la Afumați, nu au încheiată o poliță RCA valabilă, prin urmare circulă ilegal pe șosele.

Protestul unora dintre transportatorii autohtoni a ajuns în cea de-a șaptea zi consecutivă, iar aceștia amenință că nu se vor opri, până ce nu le vor fi îndeplinite revendicările, care includ și plafonarea RCA la 5.000 lei și suspendarea valabilității poliței, atunci când mașina nu este folosită.

Peste 4 mii de camioane și tractoare sunt scoase în stradă și paralizează intrările în marile orașe. Între timp, peste 20 de dosare penale au fost deschise de polițiști, pentru instigare la violență din partea transportatorilor.

Vrem să putem relata în profunzime despre viața de zi cu zi a românilor, așa cum e ea. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.

PressOne a verificat de două ori, în zile diferite, valabilitatea polițelor RCA pe care le au (sau nu) camioanele aduse aproape de intrarea în București, în contextul protestului transportatorilor. Mai ales că una din principalele lor revendicări vizează plafonarea prețului RCA, la un tarif de 5.000 de lei pe an.

În zona Afumați, din zece camioane pe care le-am verificat, șapte nu dețin o poliță RCA valabilă, prin urmare circulă ilegal. Verificările au fost făcute prin baza de date pusă de la dispoziție publicului de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR).

 


STEFAN BANICA JR


Starea- George Nita

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.