Ministrul Transporturilor audiat la DNA ca martor în dosarul de abuz în serviciu

Ministrul Transporturilor audiat la DNA ca martor în dosarul de abuz în serviciu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost audiat marţi la DNA, în calitate de martor, în dosarul în care directorul general interimar al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.


Ion Simu-Alexandru a fost pus sub acuzare luni de DNA, alături de directorul general adjunct tehnic în cadrul CFR SA, Petru Ceşa, potrivit unor surse.

Conform DNA, în cursul lunii aprilie 2022, Petru Ceşa, la instigarea lui Ion Simu-Alexandru, şi-ar fi arogat atribuţiile funcţiei de director general al CFR SA, cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Ion Simu-Alexandru la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Ion Simu-Alexandru, Petru Ceşa ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcţii de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CFR SA, potrivit Agerpres.

După apariţia în spaţiul public a uneia dintre cele două decizii, Petru Ceşa, la instigarea lui Ion Simu-Alexandru, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care unei subordonate, bănuită că ar fi remis presei documentul respectiv, i-ar fi fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul muncii, motivând că "angajata nu a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia".

 


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.