Ministerul Transporturilor a absorbit 1,384 miliarde de lei pe proiecte din fonduri europene

Ministerul Transporturilor a absorbit 1,384 miliarde de lei pe proiecte din fonduri europene

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a absorbit, până pe data 28 aprilie, suma de 1,384 miliarde de lei prin proiecte finanţate din fonduri europene, în creştere cu aproape 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, a anunţat, joi, pe Facebook, ministrul de resort, Cătălin Drulă.

"O veste excelentă, la final de lună: execuţie bugetară record pe fonduri europene. Este rodul şantierelor de infrastructură deschise în toată ţara. Până pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reuşit să absoarbă 1,384 miliarde de lei prin proiecte finanţate din fonduri europene. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, este o creştere de aproape 14%, iar faţă de 2019 de 135%", a scris Drulă.

Potrivit ministrului Transporturilor, banii absorbiţi sunt concretizaţi în proiectarea şi execuţia drumurilor expres şi a autostrăzilor (A0, Autostrada Sibiu - Piteşti, drumul expres Craiova - Piteşti, A7, A8, Autostrada Transilvania, Podul de la Brăila), dar şi în modernizarea liniilor de cale ferată (Braşov - Sighişoara - Simeria - Arad sau Bucureşti - Giurgiu).

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.