Ministerul Apărării va cumpăra 940 de camioane militare Iveco

Ministerul Apărării va cumpăra 940 de camioane militare Iveco

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă afirmă, referindu-se la achiziţia de camioane militare IVECO, că, începând cu cel de-al 301-lea camion din cele 942, acestea se vor produce în România, locul în care vor fi produse urmând să fie decis de furnizor împreună cu structura responsabilă din Ministerul Economiei, Oficiul de Compensare a Achiziţiilor de Tehnică Specială.


Ministrul a explicat, într-un interviu pentru Ora armatei, că achiziţia camioanelor IVECO a fost făcută în mai multe secvenţe.

”Am avut o secvenţă, un contract subsecvent, ca să vorbim mai concret, în care am achiziţionat 173 de astfel de mijloace, ulterior, atunci când au fost create condiţiile tehnice să poată să fie derulată procedura şi încheierea un contract-cadru pentru achiziţia atât a autocamioanelor, cât şi a platformelor derivate necesare înzestrării Armatei României, s-a întâmplat şi astăzi vorbim despre un contract de aproximativ 2.900 de camioane, într-un prim acord de 942 de camioane”, a declarat Ciucă.

El a precizat că, ”începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România”.

”Unde anume - este decizia furnizorului împreună cu structura responsabilă din Ministerul Economiei, şi anume Oficiul de Compensare a Achiziţiilor de Tehnică Specială, şi aceasta urmează să se concretizeze într-o decizie, sperăm noi, cât mai curând posibil. Nu este vorba de speranţa noastră, ci este vorba de obligativitatea din contract pentru că, încă o dată, cel de-al 301-lea mijloc auto trebuie să fie integrat în România”, a adăugat ministrul Apărării, subliniind că această cifră este ”cât se poate de corectă”, pentru că, în baza contractului de offset, 80 la sută din valoarea contractului fără TVA trebuie să se întoarcă în economia naţională.

Ulterior, Nicolae Ciucă a declarat că există o decizie la nivelul Guvernului ca, indiferent de procedura de achiziţie, aceasta să aducă beneficii industriei româneşti.

”Există o decizie la nivelul guvernului, sunt discuţii pe care le-am avut cu celelalte structuri care răspund de înzestrarea Armatei şi opţiunea este ca, indiferent ce procedură de achiziţie vom derula, aceasta să se concretizeze în offset cu beneficii pentru industria românească. Pentru că aici nu este vorba doar de achiziţie şi de operarea acestor echipamente noi, ci este vorba de tot ceea ce înseamnă durată de viaţă, partea de mentenanţă şi nevoia de operare pe o perioadă de timp de minim 20-30 de ani”, a explicat el.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.