MIHAI BRANEȚ, INSPECTOR ȘEF TERITORIAL ISCTR: AM REUȘIT DIGITALIZAREA ACTULUI DE CONTROL Recomandat

MIHAI BRANEȚ, INSPECTOR ȘEF TERITORIAL ISCTR: AM REUȘIT DIGITALIZAREA ACTULUI DE CONTROL

“Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier transmite cele mai călduroase urări revistei TIR Magazin, redacției și colaboratorilor cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate, precum și felicitări pentru modul în care reflectă în paginile sale activitatea din domeniul transporturilor rutiere, noutățile legislative, problemele cu care se confruntă, atât transportatorii cât și instituțiile statului.

Tot în această perioadă a lunii, ISCTR sărbătorește șase ani de la înființare. În toți aceștia ani, ISCTR a devenit o instituție puternică, care și-a dovedit utilitatea în cadrul Ministerului Transporturilor, ca organism tehnic, specializat, asigurând, la nivel național, inspecția și controlul respectării reglementărilor naționale și internaționale în domeniul transporturilor rutiere și contribuind, astfel, într-o proporție mai mică sau mai mare, la creșterea siguranței rutiere, la întărirea disciplinei în trafic, precum și la protejarea infrastructurii rutiere.
Contextul în care ne desfășurăm activitatea este unul dinamic, complex și foarte detaliat. Terenul pe care noi controlăm este de o importanță socială deosebită, atât la nivel național, cât și european. Viteza cu care se schimbă lucrurile în domeniul transporturilor rutiere, sub influența integrării europene și a digitalizării controlului în UE, determină personalul de specialitate să deruleze, în fiecare an, cursuri. Asta ne obligă să fim conștienți de contextul muncii noastre, să fim capabili să recunoaștem schimbările din mediul nostru.
ISCTR, în această perioadă, cu puținul personal pe care îl are, raportat la numărul mare de companii și obiectivele ce trebuie controlate, a pus la punct un sistem complet de proceduri operaționale prin care asigură aplicarea unitară a actului de control. Iar, prin sistemul informatic realizat, inițial, cu resurse proprii, am reușit digitalizarea actului de control. Pentru a asigura un control eficient și pentru armonizarea abordărilor, personalul ISCTR derulează cursuri interne de perfecționare. Dorim ca actul de control să se ridice la un act calitativ superior și ne dorim să facem acest lucru cu mai multă hotărâre. În acest sens, se lucrează la elaborarea și implementarea unui sistem informativ integrat prin care vom avea acces la bazele de date ale ARR, RAR și CNAIR.
ISCTR transmite felicitări tuturor operatorilor de transport care vor fi premiați azi pentru modul în care își desfășoară activitatea într-un mediu nu tocmai prietenos. Felicităm toți operatorii economici care își propun ca obiectiv respectarea reglemetărilor în domeniul transporturilor rutiere, contribuind la un climat concurențial sănătos și oportun. Vă confruntați cu probleme deosebite, începând cu forța de muncă calificată, prețul carburantului, terminând cu concurența neloială. Cu toate acestea, trebuie remarcat că, în urma controalelor pe care le facem la sediul societăților comerciale de transport, abaterile sunt din ce în ce mai puține. Nu același lucru îl putem spune în ceea ce privește controalele derulate în trafic, unde găsim vehicule cu depășiri ale masei maxime admise, cu defecțiuni tehnice, dar și șoferi care nu respectă perioadele de odihnă.
Nu voi prezenta un bilanț al ISCTR. El se va face la finalul anului. Îl veți găsi pe site-ul instituției noastre. Vreau să vă asigur că ISCTR, deși își dorește un mediu de lucru prietenos, pentru a asigura un climat de concurență loială, va fi la fel de exigent în ceea ce privește inspecția și controlul respectării reglementărilor naționale și internaționale în domeniul tarnsportului rutier”, a declarat Mihai Braneț, inspector șef teritorial ISCTR.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.