Marea Britanie are nevoie de 50.000 de agenți vamali pentru a evita cozile la camioane Recomandat

Marea Britanie are nevoie de 50.000 de agenți vamali pentru a evita cozile la camioane

Guvernul britanic nu pare să reușească să își îndeplinească obiectivul de a pregăti aproximativ 50.000 de noi agenți vamali, necesari după Brexit și „trimite informații false” despre nivelul de pregătire al momentelor post-Brexit, au averitzat liderii industriei de transport.

Ministrul Michael Gove a aprobat cifra de 50.000 de lucrători vamali în Parlament încă din februarie și a declarat că guvernul discută despre crearea unei noi academii de agenți vamali în timp ce cooperează cu industria transporturilor „pentru a se asigura că area capacitatea necesară de verificare”, scrie Financial Times.
Cu toate acestea, Robert Keen, directorul general al Asociației Britanice a Mărfurilor Internaționale (BIFA), grupul industrial care este principalul furnizor de „formare vamală” în Marea Britanie, a declarat că ținta este „cu multe mii” mai joasă decât cea impusă de guvern. Într-o scrisoare adresată comisiei parlamentare responsabilă pentru relația viitoare a Regatului Unit cu UE, domnul Keen a exprimat „îngrijorări” în legătură cu „declarațiile potențial înșelătoare și ambigue” venite din partea politicienilor și guvernului.
Domnul Keen a spus că BIFA a reușit să intruiască doar 1.298 de persoane în domeniul declarațiilor vamale prin intermediul aplicațiilor online în 2019. Alte 244 de cursuri online au fost finalizate până în luna februarie a acestui an, dar în martie și aprilie au fost doar 96 de înscrieri, o scădere atribuită coronavirus.
Persoanele din interiorul industriei au spus că mulți dintre cei care au urmat pregătirea lucrau deja în vamă și profitau de subvenții Pentru a-și îmbunătăți competențelor existente, mai degrabă decât ar fi fost vorba de noi persoane.
Oficiul Național de Audit a estimat că 145.000 de companii din Marea Britanie ar putea avea nevoie să completeze formalități vamale pentru prima dată în existența lor începând cu ianuarie, anul viitor, ceea ce duce la 200 de milioane de declarații vamale suplimentare pe an. În scrisoarea sa, domnul Keen a avertizat parlamentarii că este nevoie de „cel puțin un an” pentru a instrui un agent vamal pentru a se ocupa de „anchetele de rutină”, având în vedere complexitatea formularelor. Cu doar șase luni până la intrarea în vigoare a noului regim vamal, preocupările cresc în întreaga industrie a transportului cu privire la nivelurile de pregătire.
Richard Burnett, directorul executiv al Asociației Road Transport, a spus că este acum „imposibil” să instruiește numărul de persoane necesar la timp.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.