MAE: Toate informațiile pe care trebuie să le știe un șofer profesionist de camion care tranzitează Ungaria Recomandat

MAE: Toate informațiile pe care trebuie să le știe un șofer profesionist de camion care tranzitează Ungaria
  • Începând cu 24 aprilie, autoritățile ungare au luat măsura permiterii tranzitării Ungariei pe sensul dinspre România către state vestice, în măsura în care cetățeanul român:

- se supune unui control medical la frontieră și nu prezintă simptome de infectare cu virusul COVID-19;

  • - îndeplinește condițiile de intrare prevăzute în Codul Frontierelor Schengen;

  • - poate face dovada în mod credibil, cu documente, că este asigurată intrarea în țara de destinație.

    Punctul de frontieră Nădlac I este deschis în acest scop în intervalul 10.00-22.00 (ora Ungariei), existând obligativitatea părăsirii teritoriului Ungariei în cel mai scurt timp posibil.

    Traficul de marfă:

    - Tranzitarea teritoriului ungar se poate face exclusiv pe autostradă, respectiv pe ruta indicată de autoritățile competente la frontieră.

  • - Pentru a li se permite intrarea pe teritoriul Ungariei în vederea tranzitării, șoferii trebuie să facă dovada existenței unui contract între două companii/firme.

  • - Nu există restricții de tonaj.

  • - Nu este permis accesul șoferilor care transportă marfă pe cont propriu/pentru persoane fizice.

  • - Șoferii cetățeni străini care intră în Ungaria din țări cu grad ridicat de pericol/contaminare pentru a prelua sau a livra marfa pe teritoriul Ungariei trebuie să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Această prevedere nu se aplică şoferilor care vin dinspre România, neconsiderată ţară de risc.

  • - Astfel, șoferii care vin din România nu vor intra în autoizolare/carantină timp de 14 zile pe teritoriul Ungariei, cu excepția celor care declară că în ultimele două săptămâni au fost într-o țară de risc. În intervalul celor 14 zile șoferul poate efectua un nou transport dacă starea de sănătate îi permite conducerea în siguranță a autovehiculului, respectiv nu prezintă simptome ale bolii, fapt constatat de angajator/şeful punctului de lucru. În aceste condiţii, şoferul poate părăsi locul stabilit pentru carantină doar cu informarea autorităţii epidemiologice competente (oficiul zonal care a luat decizia) şi dacă de la locul încărcării, părăseşte ţara pe ruta de tranzit respectând traseul pre-stabilit.

  • - Șoferii trebuie să facă dovada punctului de lucru unde vor încărca/descărca marfă în Ungaria. În cazurile în care teritoriul Ungariei urmează a fi doar tranzitat, șoferii trebuie să facă dovada punctului de lucru unde vor încărca/descărca marfa în afara Ungariei.

  • - Autovehiculele trebuie să fie din categoria „Autoutilitară” (în cazul celor mai mici de 3,5 tone), potrivit talonului de înmatriculare.

  • - În autovehicul nu trebuie să se afle decât șoferul/-ii, fără alți pasageri (ex. membru de familie).

  • - Șoferii trebuie să folosească exclusiv traseele destinate transportului de mărfuri, care pot fi accesate AICI.

  • - Autorităţile din Austria vor crea culoare separate pentru camioane, respectiv autoturisme, pentru a facilita traficul camioanelor spre Ungaria și a reduce posibile întârzieri ale acestora, cauzate de persoane fizice care aşteaptă să intre pe culoarul de tranzit deschis în timpul nopţii.

  • - Pentru traficul de marfă pe relaţia cu Slovenia, în scopul reducerii timpilor de aşteptare, pe lângă cele două puncte de trecere a frontierei deja funcţionale (Rajka şi Parassapuszta) s-a deschis şi punctul Tornyosnémeti.

  • Login pentru a posta comentarii.
    înapoi la antet

    Categorii

    Site-uri recomandate

    GRUPURI FACEBOOK

    Unelte

    Despre noi

    Social

    ×

    Abonează-te la newsletter!

    Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

    Va puteti dezabona oricand de la newsletter.