Lupta cu evaziunea. 58 de camere video, amplasate la graniță, vor monitoriza camioanele

Lupta cu evaziunea. 58 de camere video, amplasate la graniță, vor monitoriza camioanele

Antifrauda, direcția ANAF responsabilă de combaterea evaziunii, a fraudei fiscale și vamale, va dispune de o rețea de 58 de camere video full HD amplasate în punctele de trecere a frontierei intracomunitare (cu Ungaria și cu Bulgaria).

 

Camerele video vor avea funcții de detectare și recunoaștere a vehiculelor și numerelor de înmatriculare. Datele colectate astfel vor fi folosite pentru monitorizarea transporturilor de bunuri și a mijloacelor de transport care intră sau ies din țară prin punctele de frontieră cu alte state UE.

Sistemul video nu vizează punctele de frontieră cu state din afara UE, Ucraina, Serbia și Republica Moldova. Informațiile colectate vor fi folosite utilizate și pentru Radarul mărfurilor, sistemul informatic de monitorizare a transporturilor de bunuri, anunțat în mai multe rânduri de către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Acest sistem ar trebui să contribuie la reducerea evaziunii, inclusiv la TVA, și, în consecință, la creșterea încasărilor la bugetul statului. La acest sistem video vor avea acces, probabil, și alte instituții ale statului.   

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.