Liderul pieței RCA, cu 3 milioane de polițe, spre faliment Recomandat

Liderul pieței RCA, cu 3 milioane de polițe, spre faliment

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea decide săptămâna aceasta retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei City Insurance, liderul pieţei RCA din România.

Compania care deţine peste 3 milioane de poliţe a avut termen până luni, 6 septembrie, pentru o capitalizare de 150 de milioane de euro, pe care nu a reuşit să o facă, potrivit unor surse Economedia din ASF.

 Vehiculul olandez de investiții I3CP a anunțat zilele trecute că a subscris acțiuni emise pentru echivalentul a peste 150 de milioane de euro. Însă acesta ar fi virat în contul companiei doar un leu până la data de 29 august, potrivit Economica.net.

În aceste condiţii, instituţia care trebuie să asigure stabilitatea pe o piaţă de peste 10 miliarde lei analizează situaţia asiguratorului cu o cotă de piaţă de peste 40% şi ar putea decide retragerea licenţei şi o cerere de faliment dacă se constată că nu s-a respectat obligaţia aportului de capital de 150 de milioane de euro pentru a atinge indicatorul de solvabilitate minimă. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.