Italia. Șofer profesionist român, prins beat la volan, cu o alcoolemie uriașă Recomandat

Italia. Șofer profesionist român, prins beat la volan, cu o alcoolemie uriașă

Un șofer profesionist român, în vârstă de 45 de ani, a fost prins de poliția italiană conducând un camion cu o alcoolemie de 7 ori peste limita legală.

Incidentul a avut loc în apropiere de Florența, pe autostrada A1, în zona de servicii "Bisenzio est".

Poliția rutieră a oprit camionul pentru un control, iar șoferul a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost șocant: 2,45 g/l, de 7 ori mai mult decât limita legală de 0,35 g/l pentru șoferi în general, și cu atât mai gravă cu cât pentru șoferii profesioniști limita este 0 g/l, scrie agenția de presă italiană ANSA.

Șoferul riscă acum pedepse severe: o amendă între 1.588 € și 6.343 €, suspendarea permisului de conducere de la 6 luni la 2 ani, cu posibilitatea de confiscare a vehiculului, și chiar închisoare de la 3 luni la 1 an, dacă alcoolemia este de peste 1,5 g/l. Pe lângă pedepsele penale, românul riscă și sancțiuni din partea companiei pentru care lucrează, putând fi concediat.

Acest caz este o reamintire a pericolului condusului sub influența alcoolului. Șoferii beți pun în pericol nu doar propria viață, ci și viața celorlalți participanți la trafic.

Limita de alcoolemie permisă la volan în Italia este de 0,35 g/l pentru șoferi în general și de 0,00 g/l pentru șoferii profesioniști.

Pedepse pentru conducerea sub influența alcoolului în Italia:

* Amendă: Între 1.588 € și 6.343 €
* Suspendarea permisului de conducere: De la 6 luni la 2 ani


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.