ITALIA Persoanele care vin din țările UE și nu sunt vaccinate, plasate în carantină Recomandat

ITALIA Persoanele care vin din țările UE și nu sunt vaccinate, plasate în carantină

Angajații din educație, administrație, poliție și servicii de urgență sunt obligați să se vaccineze în Italia.

În Italia au intrat în vigoare măsuri suplimentare în ce priveşte obligaţia de vaccinare împotriva COVID-19, care le este impusă de miercuri angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă, transmite agenția dpa, citată de hotnews.ro. Toate persoanele care vin din țările UE și nu sunt vaccinate vor fi plasate în carantină pentru cinci zile, dacă nu prezintă un test PCR valabil 48 de ore. Testul PCR este obligatoriu și pentru cei vaccinați.

Guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării în faţa unui al patrulea val al epidemiei. Angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să primească o doză booster. În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie, cu excepţia persoanelor cărora aceasta le este contraindicată medical.

Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

La 6 decembrie, guvernul înăsprise deja restricţiile, excluzându-i pe nevaccinaţi de la majoritatea activităţilor publice.

Începând de săptămâna trecută, doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane.
Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la 15 ianuarie. Restricţii au fost impuse şi în transportul public şi în hoteluri, unde este necesar aşa-numitul „paşaport verde”.

Joi va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani. În Italia, succesul eforturilor de a ţine sub control răspândirea coronavirusului se află în regres.

Marţi, autorităţile sanitare au raportat 20.700 de cazuri noi de infectare şi 120 de decese.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.