Italia: 4 șoferi profesioniști români, cu camioanele sechestrate și amenzi de 10.000 euro Recomandat

Italia: 4 șoferi profesioniști români, cu camioanele sechestrate și amenzi de 10.000 euro

Patru șoferi profesioniști români sunt cercetați în stare de libertate pentru mai multe infracțiuni ale codului penal italian.

Românii reușeau să înșele sistemele de taxare de pe autostradă, iar, în zonele de servicii, furau motorină de la celelalte automarfare parcate pe timp de noapte.
Ei au primit amenzi administrative care se ridică la un total de 10.000 de euro.
Cei patru șoferi au fost descoperiți întâmplător de agenții de la Polstrada din Palmanova, provincia Udine, în timpul unor verificări de rutină efectuate vineri, 24 ianuarie 2020, scrie Udine Today. Potrivit sursei citate, șoferii români se aflau cu camioanele parcate în zona de serviciu Fratta, de pe autostrada A4 din Veneto, atunci când au fost abordați de polițiști și, în timp ce unul dintre ei s-a arătat dispus să colaboreze în vederea efectuării verificărilor, ceilalți trei s-au baricadat pur și simplu în cabinele camioanelor și au refuzat să se supună controlului. Abia după ce polițiștii au chemat întăriri la fața locului, ceilalți șoferi au coborât din cabine și au colaborat cu agenții de la Polstrada.
În urma acestor verificări, polițiștii au găsit în remorcile camioanelor diferite instrumente folosite pentru a fura motorină de la alte automarfare care parcau în zonele de servicii de pe autostradă, cum ar fi 65 de canistre de plastic goale, două pompe izolate și silențioase, pe care le foloseau pentru a extrage motorina din rezervoare și șapte furtunuri din plastic. Anchetatorii au constatat apoi că șoferii români au folosit aceste unelte, în data de 11 ianuarie 2020, pentru a fura circa 800 de litri de motorină din alte camioane parcate în zona de servicii Gonars de pe A4. La finalizarea verificărilor toate aceste materiale au fost puse sub sechestru de către autorități, precum și cele trei cmioane pe care șoferii români le conduceau.
Ulterioare verificări făcute de Polstrada în baza de date ale companiilor de gestionare ale autostrăzilor au scos la iveală alte infracțiuni comise de cei patru șoferi, care arătau că în ultimii doi ani au reușit să înșele sistemele de taxare de pe autostrăzile din regiunea Veneto cu o sumă de circa 10.000 de euro, folosind metoda botezată de italieni cu numele „trenulețul”. Asta înseamnă că șoferii în cauză reușeau să se lipească de spatele altor camioane care plăteau taxa pentru a trece astfel fără a plăti ei înșiși.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.