ISCTR începe controale privind întoarcerea camioanelor acasă la 8 săptămâni Recomandat

ISCTR începe controale privind întoarcerea camioanelor acasă la 8 săptămâni

Din 21 februarie 2022, toate camioanele din UE sunt obligate să se întoarcă în țara în care vehiculul este înmatriculat o dată la opt săptămâni. ISCTR va începe verificarea acestui aspect.

Regulamentul (UE) 2020/1055 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 iulie 2020 de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1071/2009, (CE) nr. 1072/2009 și (UE) nr. 1024/2012 în vederea adaptării acestora la evoluțiile sectorului transportului rutier.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Se aplică de la 21 februarie 2022.

• Întoarcerea obligatorie a camioanelor la sediul companiei sau reședință la fiecare 8 săptămâni.

• Companiile de transport nu pot efectua cabotaj cu același vehicul într-un stat membru timp de 4 zile de la încheierea unei operațiuni de cabotaj în același stat membru.

Pe rețelele de socializare a apărut o notă a ISCTR în care se anunță controale privind modul în care camioanele se întorc acasă la 8 săptămâni.

“În cazul în care, în termenul impus de 30 de zile de la întocmirea notei de remediere nu s-a făcut dovada aducerii autovehiculelor aflate în afara intervalului de 8 săptămâni la unul dintre centrele operaţionale din România, a doua zi după expirarea celor 30 de zile va începe demararea procedurii de suspendare a licenţei comunitare pentru o perioadă de 30 de zile. În cazul în care, după 6 luni după suspendarea licenţei comunitare pentru perioade succesive de 30 de zile nu a fost remediată situaţia, va începe demararea procedurii de retragere a licenţei comunitare”, potrivit documentului


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.