IRU cere eliminarea controalelor COVID la frontieră și restricțiilor impuse șoferilor de camion Recomandat

IRU cere eliminarea controalelor COVID la frontieră și restricțiilor impuse șoferilor de camion

Asociațiile membre ale Uniunii Internaționale de Transport Rutier (IRU) au votat pentru un apel de urgență adresat guvernelor care trebuie să acționeze pentru a face față perturbărilor actuale ale lanțului global de aprovizionare.


Consiliul IRU pentru Transportul de Marfă, care reprezintă peste trei milioane de companii de logistică din întreaga lume, susține în unanimitate lansarea unui apel adresat guvernelor de a opri restricțiile greșite legate de Covid, de a remedia criza de șoferi și de a compensa creșterea prețurilor la combustibil.
Întreruperea lanțurilor de aprovizionare ar cauza zilnic probleme majore, a declarat Asli Çalik, președintele Consiliului de marfă IRU. „Companiile de logistică fac tot posibilul, dar guvernele trebuie să acționeze acum pentru a menține mărfurile în mișcare”.


În rezoluția sa, IRU solicită guvernelor să acționeze în următoarele patru domenii:
• Eliberați porturile aglomerate și restabiliți fluxurile comerciale prin utilizarea accelerată a instrumentelor digitale existente pentru a facilita comerțul.
• Eliberarea traficului de camioane prin eliminarea controalelor la frontieră Covid-19 inutile și adesea motivate politic și a restricțiilor de conducere, precum și restabilirea libertății de circulație a lucrătorilor din transport.
• Eliminarea penuriei de șoferi de camion prin scăderea vârstei minime pentru șoferii profesioniști la 18 ani, accelerarea procedurilor de obținere a vizelor de șofer și promovarea uceniciei cu un accent special pe atragerea mai multor femei către profesie.
• Înghețați sau ajustați taxele din sectorul logistic și taxele pe combustibil pentru a compensa creșterea prețurilor la combustibil.


„Cum sfârșitul anului se apropie cu pași repezi, consumatorii încep deja să plătească prețul pentru această sincopă din lanțul de aprovizionare. Guvernele trebuie să acționeze acum pentru a evita întârzierile și blocajele în aprovizionarea cu produse până la sfârșitul anului și în 2022”, a declarat secretarul general al IRU, Umberto de Pretto, potrivit verkehrsrundschau.de.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.