Iohannis confuz: înăsprirea condițiilor de acces a muncitorilor detasați trebuie discutată

Iohannis confuz:  înăsprirea condițiilor de acces a muncitorilor detasați trebuie discutată

Președintele Klaus Iohannis:

Este foarte important sa evitam implicatiile excesive in aceasta speta. Putem sa observam in Europa de Vest apare tot mai des aceasta dsicutie privind social dumping, evitarea unor cheltuieli sociale. Nu pot sa spun ca sunt pro sau contra, sunt aspecte care trebuie discutate de specialisti.


Nu o sa stau eu si presedintele Macron sa elaboram un draft al acestei directive.

Sunt lucratori care aparent incearca sa eludeze sistemul dar sunt si lucratori din Romania care vor sa lucreze in Germania, Franta. Trebuie sa vedem aceste nemultumiri pe de o parte in Europa de vest si, pe de alta parte, dorinta unora de a trai mai bine

Inseamna ca directiva nu este suficient de clara si suficient de buna. Am fost de acord inca din iunie ca trebuie sa facem directiva mai clara si mai eficienta pentru toata lumea.

Este foarte important sa se evite anumite confuzii. Nimeni nu doreste sa evite competitia. 

Nu este suficient sa se rescrie directiva, este nevoie de o cooperare mai intensa intre sistemele sociale din toata Europa, este nevoie de un control mult mai bun. 

Daca abordam aceste lucruri cu seriozitate, sistemul va functiona mai bine, fara aceste suspiciuni ca unii iau locul de munca al celorlalti.

Regulile europene au fost construite pentru a inlesni convergenta, o dezvoltare care ne duce pe toti pe aceeasi treapta a nivelului de trai.

 

Se cunoaste ca exista agentii care exploateaza diferenta pentru a avea ele castig. Ceea ce imi doresc eu, si presedintele Macron este sa facem lucrurile pentru o abordare corecta si echitabila pentru toata lumea. 

Nimeni, absolut nimeni nu are intentia sa creeze conditii favorabile pentru unii si defavorabile pentru altii. Ne dorim o directiva pentru detasare si o directiva pentru transport.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.