Începe Programul național de plombare a drumurilor
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
În perioada 01 aprilie - 30 iunie, la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcțiile Regionale, se desfășoară programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparații curente).
Principalele obiective ale lucrărilor executate în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2020, sunt: plombarea gropilor din asfalt, repararea suprafețelor burdușite, badijonarea suprafețelor poroase, colmatarea fisurilor și crăpăturilor la îmbrăcămințile asfaltice, colmatarea crăpăturilor și rosturilor la îmbrăcămințile cu lianți hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast, îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări și desfundări șanțuri și rigole, defrișarea unor plantații pe zona de siguranță a drumurilor și în spații verzi, completarea unor plantații precum și văruirea plantațiilor și a accesoriilor.
Până în prezent la nivelul Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri au fost executate următoarele lucrări: 73.222 mp de plombări gropi, 102.731 mp de colmatări crăpături la îmbrăcăminți asfaltice, 76.170 mp în ceea ce privește aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast, 63.140 mp de decolmatări și desfundări șanțuri și rigole, 10.553 mp privind văruirea plantațiilor și a accesoriilor.
Menționăm că lucrările sunt executate sub trafic, pe suprafețe relativ restrânse, pe perioade scurte
de timp, cu restricții de circulație în baza unor acorduri cu Poliția Rutieră Română.
CNAIR SA dă asigurări că depune toate eforturile pentru finalizarea rapidă a acestora, astfel încât circulația rutieră să fie afectată cât mai puțin timp posibil. Precizăm că execuția lucrărilor este posibilă doar în perioada în care condițiile meteorologice sunt favorabile. Rugăm participanții la trafic să înțeleagă importanța efectuării acestor lucrări pentru asigurarea unor condiții optime de siguranță și confort în trafic, dar și în vederea prevenirii unor noi degradări.
Articole înrudite
- FOTO&VIDEO Zeci de șoferi de camion au rămas înzăpeziți
- Camion încărcat de 3 ori peste greutatea admisă. N-avea nici autorizație de transport
- COD ROȘU Remorca unui camion a fost luată de vânt
- Accident teribil pe Valea Oltului între două camioane
- Un șofer de camion a fost condamnat la închisoare pe viață. Ce crime a făcut?