Începe licitația pentru Pasajul de la Drajna. Lucrările vor dura un an

Începe licitația pentru Pasajul de la Drajna. Lucrările vor dura un an

Ofertele pentru contractul de proiectare şi execuţie a Pasajului de la Drajna vor putea fi depuse în circa trei săptămâni, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Acesta a efectuat, joi, o vizită în judeţul Ialomiţa, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Am vrut să fiu astăzi prezent aici, la invitaţia autorităţilor locale, pentru că pentru mine nicio zonă geografică nu trebuie neglijată. Am spus că dau o veste bună ialomiţenilor, în ceea ce priveşte un obiectiv extrem de important pentru ei, şi anume, Pasajul de la Drajna. Îi anunţ pe această cale că în acest an, la începutul lunii octombrie, adică în circa trei săptămâni, se vor depune ofertele pentru contractul de proiectare şi execuţie la acest obiectiv de infrastructură. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020", a declarat ministrul, conform unui comunicat al MTIC.

Lucian Bode a subliniat că pasajul face parte din strategia de dezvoltare a acestei zone şi va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.

"Am văzut şi o mobilizare bună a antreprenorului care efectuează lucrări la podul peste râul Ialomiţa. Aici stadiul fizic al lucrărilor este deja de 20%, ţinând cont că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat anul acesta, la jumătatea lunii aprilie. Avem şi sumele necesare pentru lucrările de reabilitarea drumurilor naţionale care străbat judeţul", a spus ministrul.

Potrivit comunicatului MTIC, prima oprirea a delegaţiei oficiale a fost la podul peste râul Ialomiţa de pe raza municipiului Slobozia KM 89+668. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 14 aprilie 2020, iar până la acest moment, antreprenorul câştigător se află în grafic cu lucrările. Valoarea contractului este de 3,606 milioane lei cu TVA, durata de execuţie este de 12 luni, iar garanţia pentru acest obiectiv este de 5 ani.

Pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură vor fi executate o serie de lucrări, precum: lucrări ce vizează infrastructura (cămăsuire Culei + Pile, protecţie betoane cu vopsea specială, realizare portale de gabarit) lucrări de suprastructură (realizare unei plăci simplu articulate în zona ciocurilor grinzii Gerber, realizarea unor ancoraje pe cele 2 Culee, reparaţii cu mortare speciale a intradosului suprastructurii, protecţie betoane cu vopsea specială), calea şi trotuarele (refacere straturi rutiere pe cale, montare hidroizolaţie, refacere umplutură trotuare, montare parapet direcţional H4b, montare parapet pietonal metalic zincat, executare marcaje rutiere), racordări cu terasamentele (refacere sferturi de con, refacere casiuri, verificare plăci de racordare şi înlocuirea acestora în cazul în care sunt degradate, racordarea straturilor rutiere de pe pod cu rampele de acces), lucrări aferentei albiei (protecţie pile cu anrocamente, protecţii mal stâng, în aval de pod, cu anrocamente) şi lucrări de execuţie a instalatiilor de iluminat.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.