Încă o țară din Europa interzice odihna săptămânală a șoferilor în cabina camionului Recomandat

Încă o țară din Europa interzice odihna săptămânală a șoferilor în cabina camionului

Consiliul federal din Elveția a votat o moțiune, astfel încât șoferii de camioane să nu mai poată petrece săptămâni sau weekenduri întregi în vehiculele lor, scrie publicația Le matin.

Șoferii de camioane nu vor mai putea să efectueze repausul săptămânal în camion.
Aprobată deja de Parlamentul federal, a venit rândul Consiliului federal să accepte, cu 37 de voturi împotrivă, 8, o moțiune în acest sens a lui Bruno Storni. În text, s-a cerut Consiliului Federal să modifice ordonanța privind orele de lucru și de odihnă a șoferilor profesioniști pentru a le interzice acestora să își efectueze odihna săptămânală în vehicul.
„Transportul rutier de marfă se bucură de o poziție avantajoasă în comparație cu transportul feroviar de marfă, în special din cauza condițiilor de muncă”, a explicat el în moțiune.
Dar aceste condiții trebuie să fie mai bine reglementate în ordonanță.
„Legislația actuală nu împiedică șoferii - adesea cei din țările estice, extrem de prost plătiți - să petreacă săptămâni în vehiculul lor, inclusiv în weekend”, scrie parlamentarul.

„Diferite țări europene au adoptat dispoziții care interzic odihna săptămânală a șoferilor în vehiculul lor pentru a limita dumpingul social, dar și concurența aproape neloială din partea transportatorilor străini", explică el.
La fel a procedat Danemarca, unde amenda se poate ridica la 1.500 de franci pentru șoferii de camioane sau chiar la 3.000 pentru proprietarii de camioane.
„Interzicerea odihnei săptămânale în vehicule nu numai că va contribui la îmbunătățirea condițiilor de lucru ale șoferilor, ci ar oferi și o idee mai precisă a costurilor reale ale transportului rutier de marfă”, a spus el.

Legea va fi aplicată începând cu 2022.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.