Încă o centură pentru București. De data asta verde, dar veche de un deceniu

Încă o centură pentru București. De data asta verde, dar veche de un deceniu

Primaria Capitalei va demara procedurile pentru realizarea documentatiei tehnice aferente proiectului, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de Consiliul General al municipiului Bucuresti. Despre acest proiect se discuta inca din 2005, pe pe vremea primarului Adriean Videanu, dar nu s-a facut nimic.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat la inceputul sedintei de Consiliu General ca situatia de acum este dezastruasa Bucurestiul avand o suprafata impadurita de 0,37 mp la 1000 locuitori fata de 30 de ha cat prevede norma europeana. In plus, edilul a declarat ca realizarea acestui proiect se afla in toate programele de guvernale locala, propuse de partide in campania electorala.

"Realizarea Centurii Verde a Municipiului Bucuresti se constituie intr-un obiectiv strategic pentru capitala fiind o resursa naturala importanta cu rol in combaterea efectelor schimbarilor climatice, reducerea poluarii aerului, marirea suprafetelor de spatiu verde, si o oportunitate de stimulare a dezvoltarii ariei metropolitane a capitalei prin amenajarea unor poli de interes turistic si de agrement. Extinderea suprafetelor impadurite in zonele de jurul capitalei pentru imbunatatirea climatului urban a fost prevazuta ca masura in documentele strategice de urbanism atat pentru Municipiul Bucuresti (Planul Urbanistic General) cat si pentru zona metropolitana cuprinsa in Centura Verde Galbena a capitalei, prevazuta in Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal-zona aglomeratiei urbane si zona metropolitana a municipiului Bucuresti. Datorita deficitului de paduri -parc in jurul capitalei trebuie acordata o atentie deosebita cresterii suprafetelor impadurite in vederea restabilirii normei de 30 ha de paduriparc/1000 locuitori", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Initierea acestui proiect complex presupune elaborarea studiilor pentru identificarea terenurilor pretabile la impadurire, a conditiilor pedologice si hidrogeologice, a speciilor adecvate de arbori, precum si stabilirea statutului juridic al terenurilor propuse. Implementarea acestui proiect necesita incheierea unor acorduri/protocoale cu autoritatile din judetul Ilfov pentru a introduce programe de impadurire a unor suprafete de la limita /vecinatatea orasului si identificarea surselor de finantare, potrivit sursei citate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.