În ce regiuni, șoferii de camion vor fi obligați să plătească noi taxe?

În ce regiuni, șoferii de camion vor fi obligați să plătească noi taxe?

Traficul intens nu doar că generează poluare fonică, dar blochează și traficul, în special în regiunile de frontieră, unde mii de camioane traversează zilnic autostrăzile. În multe cazuri, aceste vehicule încearcă să evite taxele impuse de Germania, creând astfel un flux constant care afectează semnificativ infrastructura și calitatea vieții în aceste zone. În fața acestei provocări, o regiune de frontieră a decis să ia măsuri și să pună capăt acestei situații prin introducerea unei taxe proprii.

Mii de camioane circulă zilnic prin Alsacia, Franța, pentru a evita taxele în Germania. Autoritatea Regională Europeană din Alsacia (CEA) a votat în unanimitate în favoarea unei taxe pentru camioane care urmează să fie introdusă pe aproximativ 200 de kilometri de la sfârșitul anului 2026. Potrivit dpa, acest proiect afectează autostrada A35 de pe malul stâng al Rinului, care trece de la Lauterburg, lângă Karlsruhe, trecând prin Strasbourg, prin Colmar și Mulhouse, până la granița cu Elveția, lângă Basel. Două drumuri de țară care la nord de Strasbourg leagă A35 și autostrada germană A5 din Valea Rinului, lângă Achern și Baden-Baden, vor fi, de asemenea, supuse taxelor. De asemenea, A36 de la triunghiul autostrăzii Neuenburg am Rhein până la Mulhouse.

Spre deosebire de mari părți ale rețelei franceze de autostrăzi, A35 din Alsacia a fost până acum gratuită, deoarece este sub responsabilitatea regiunii și nu este operată de una dintre companiile de autostrăzi. De la începutul anului 2022, autoritatea locală are autoritatea de a percepe propria taxă pentru tranzitul camioanelor, conform echo24.


Alsacia nu ar trebui să fie complet blocată prin creșterea traficului de camioane evitând taxa germană, au declarat reprezentanții regionali la întâlnirea lor de la Colmar. Impactul asupra traficului și asupra mediului cauzat de convoaiele de camioane este enorm. De când taxa de autostradă germană a fost majorată la sfârșitul anului trecut, numărul camioanelor care trec în Franța a crescut din nou. Aproximativ 12.000 de camioane circulă zilnic de-a lungul secțiunilor de autostradă afectate.

Modalitățile exacte ale „R-Pass”, așa cum se numește noua taxare, mai trebuie să fie stabilite. Până acum vorbim de o taxă în medie de 15 cenți pe kilometru, care ar fi mai
mică decât în ​​Germania. Veniturile din taxe vor fi utilizate, printre altele, pentru a finanța extinderea pe șase benzi a A35 între Colmar și Sélestat.
ziarulromanesc.de


SCHMITZ OKTOBERFEST 2024


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR
      

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.