Imaginea lui Ceaușescu pe prelata unui camion: dosar penal pentru un șofer profesionist din Zalău Recomandat

Imaginea lui Ceaușescu pe prelata unui camion: dosar penal pentru un șofer profesionist din Zalău

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău au descoperit că autocamionul colantat pe semiremorcă cu Nicolae Ceaușescu, care a umplut social media în 2023, era al firmei Nadih Elisav Trans SRL din Zalău, al cărei proprietar era Vasile H.

Fotografia alb-negru de pe camionul surprins pe Valea Oltului era însoțită de textul: „Singurul conducător român cu sânge de dac. A sfidat marile puteri ale vremii și nu a lăsat capul plecat în fața nimănui”.

Nu era prima imagine cu Ceaușescu care agita social-media. Cu doi ani înainte, un camion - de data aceasta cu numere de Suceava - care avea imaginea dictatorului tipărită pe partea din spate, devenea viral după ce fusese filmat pe o autostradă din Italia.

Ambele postări au creat un val de comentarii. Pe de o parte, au fost cei care au susținut mesajul de pe afiș și l-au deplâns pe Nicolae Ceaușescu. De de cealaltă parte, au fost cei care au fost deranjați de apariția unei astfel de manifestări publice.

Imaginile și viralizarea lor i-au determinat pe specialiștii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) să facă plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău.

Procurorii au verificat cine se află în spatele imaginii și dacă se face vinovat de încălcarea Legii 217/2015, anume promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău au descoperit că mașina colantată cu Nicolae Ceaușescu era a firmei Nadih Elisav Trans SRL din Zalău, al cărei proprietar era Vasile H.

Anchetatorii au luat legătura cu el și au aflat că șoferul Cristian Cosmin era cel care utiliza mașina și cel care venise cu ideea.

Cristian a recunoscut fapta. Le-a spus procurorilor că se inspirase de la alți transportatori și că a fost mai ieftin să colanteze semiremorca decât să o vopsească.

Bărbatul a spus că regretă fapta, că nu știa că este o infracțiune și că a dat prelata jos de pe mașină.

Acesta este și motivul pentru care procurorii au renunțat la urmărirea penală. Nu pentru că fapta nu există, nu pentru că ea nu este de natură penală, ci pentru că au considerat că autorul s-a îndreptat și a învățat ceva din această experiență.


SCHMITZ PRE-IAA 2024


IVECO eDAILY

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.