Hoț de motorină din camioane - arestat în Bihor Recomandat

Hoț de motorină din camioane - arestat în Bihor

Un bărbat în vârstă de 28 ani din localitatea Spinuş, județul Bihor, a fost arestat după ce a fost prins în flagrant de poliţiştii orădeni în timp ce golea de motorină rezervorul unui autotren aflat în parcarea unui centru comercial de pe şoseaua de centură a municipiului Oradea.

Acţiunea s-a desfăşurat joi seară, în jurul orei 22.50, şi a fost organizată de polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule şi ofiţerii Brigăzii Operaţiuni Speciale Oradea, care l-au prins pe hoţ în parcarea unui magazin de pe strada Ogorului din Oradea, cu două bidoane în care avea 50 litri de motorină furată din rezervorul unui autotren oprit în parcare.

"Acesta este bănuit că, înainte de comiterea faptei, s-ar fi deplasat cu un autoturism, pe care l-ar fi condus pe raza municipiului Oradea, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule", spun poliţiştii.

Prejudiciul cauzat, în sumă de circa 700 lei, a fost recuperat doar parţial. Asta pentru că oamenii legii au recuperat motorina, pe lângă care, hoţului i se impută şi distrugerea elementelor de siguranţă ale rezervorului autotrenului - buşonul şi supapa de siguranţă.

Hoțul de motorină se numeşte Andrei Paul Gavriş, nu e la prima ispravă.

În perioada 2 august 2022 - 12 ianuarie 2023, el e bănuit că a comis cel puţin 12 furturi similare în parcările marilor centre comerciale din municipiu, luând din rezervoare 2.928 de litri de motorină.

Prejudiciul total care i se impută se ridică la 27.500 de lei, nerecuperat.

Joi seară, după flagrant, Gavriş a fost reţinut pentru 24 ore, pentru furt calificat în formă continuată, furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Vineri, el a fost condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru audieri, iar apoi şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Biroului Furturi din Autovehicule continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.