Guvernul nu ia în discuție plafonarea sau reducerea prețurilor la combustibil Recomandat

Guvernul nu ia în discuție plafonarea sau reducerea prețurilor la combustibil

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți, mai multe modificări la Codul fiscal, pe care coaliția de guvernare le discută și le va adopta în cursul acestei săptămâni. Prezent la discuții a fost și liderul UDMR, Kelemen Hunor, care susține că formațiunea sa este de acord cu o eventuală reducere a accizelor la carburanți sau o plafonare a prețurilor, dar ceilalți doi lideri ai coaliției, premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu, nu au discutat încă pe marginea acestui subiect.

Chiar dacă zeci de benzinării din țară sunt blocate de șoferii și transportatorii enervați pe creșterea prețurilor la combustibil, cei doi lideri ai coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nu au luat în discuție, în coaliție, eventuale măsuri de reducere a prețurilor la combustibil.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, marți, că formațiunea pe care o reprezintă ar fi de acord cu reducerea accizei la carburanți sau o plafonare, măcar pentru 6 luni, a prețurilor la combustibil. Numai că în coaliție „nu am discutat despre carburanți. Statul are o intervenție mică, trebuie să le explicăm oamenilor”, a mai spus vicepremierul Kelemen Hunor.

În schimb, coaliția de guvernare ia în discuție măsuri de modificare a Codului fiscal privind ajustarea unor facilităţi şi creşterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici. Referitor la o taxă de solidaritate, ministrul de Finanțe a anunțat că se doreşte mai degrabă o contribuţie pentru sistemul de educaţie şi de sănătate, două domenii unde e nevoie de investiţii masive. Adrian Câciu a mai precizat că acest pachet va aduce la bugetul de stat între 1,2 şi 1,5 puncte procentuale din PIB.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.