Grindeanu: Pasajul Drajna va fi terminat anul acesta, înainte de termen

Grindeanu: Pasajul Drajna va fi terminat anul acesta, înainte de termen

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat marţi, la Călăraşi după o întâlnire cu constructorul pasajului de la Drajna, că acesta s-a angajat să execute şi să încheie lucrările la finalul acestui an, înainte de termenul prevăzut în contract,

"Astăzi se predă amplasamentul la pasajul de la Drajna. Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul, deşi termenul de finalizare e undeva în 2023, pe contractul pe care constructorul îl are cu CNAIR, s-a angajat să-l termine înainte de termen, adică pe finalul acestui an, ceea ce ar fi un lucru bun", a spus ministrul Transporturilor într-o conferinţă de presă.

Contractul pentru pasajul peste calea ferată de la Drajna are o valoare de 98,12 milioane de lei plus TVA, iar lucrările trebuie finalizate în 18 luni, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Sorin Grindeanu.

"Am discutat la Drajna cu reprezentanţii CNAIR şi ai constructorului, cu ocazia predării amplasamentului pentru Pasajul denivelat peste calea ferată. Întregul proiect va avea o lungime de 3 kilometri din care pasajul denivelat are 305 metri. Valoarea contractului, finanţat din fonduri europene, este de 98,12 milioane de lei (fără TVA). Constructorul, S.C. Arcada Company S.A., trebuie să finalizeze lucrările în 18 luni. Pasajul va îmbunătăţi condiţiile de circulaţie pentru traficul de tranzit pe mai multe relaţii: Municipiul Slobozia; Judeţele Brăila şi Galaţi; Judeţul Tulcea; Frontiera cu Ucraina şi cu Republica Moldova", a precizat Sorin Grindeanu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.