Ghidul transportatorilor și șoferilor profesioniști de camion care ajung în Marea Britanie Recomandat

Ghidul transportatorilor și șoferilor profesioniști de camion care ajung în Marea Britanie

Marea Britanie a ieșit din UE la 1 ianuarie 2021. Guvernul britanic a elaborate un Ghid cu Îndrumări pentru companiile de transport și conducătorii auto comerciali care transportă mărfuri între Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) și Uniunea Europeană.

Aceste îndrumări sunt destinate transportatorilor și conducătorilor auto comerciali care transportă mărfuri între Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) și Uniunea Europeană (UE). Ele vă indică ce trebuie să faceți începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Revista TIR a citit documentul și le prezintă punctual.

 Conducătorii auto care lucrează pentru operatori din Regatul Unit

Conducătorii auto cu un CPC de șofer din Regatul Unit care lucrează pentru operatori din Regatul Unit nu trebuie să ia nicio măsură suplimentară referitor la calificări, pentru a se pregăti pentru 1 ianuarie 2021. CPC-ul conducătorilor auto din Regatul Unit va continua să fie valabil pentru conducătorii auto ai tuturor deplasărilor pe care operatorii din Regatul Unit au voie să le efectueze, fie ca urmare a unui acord cu UE sau în baza permiselor ECMT.
În prezent, legislația britanică permite conducătorilor auto din UE care lucrează pentru operatori din Regatul Unit să facă acest lucru cu un CPC de conducător auto emis de un stat membru al UE. Dacă acești conducători auto doresc să aibă o certitudine pe termen lung asupra capacității lor de a lucra pentru operatori din Regatul Unit, ei trebuie să-și schimbe CPC-ul de UE cu un CPC de Regatul Unit.

Conducătorii auto din Regatul Unit care lucrează pentru operatori din UE
Conducătorii auto care dețin un CPC britanic, care lucrează, sau plănuiesc să lucreze pentru o companie din UE (ex: un șofer britanic care lucrează pentru un operator irlandez sau francez) trebuie să ia unele măsuri. Aceasta pentru că este posibil ca un CPC pentru conducătorul auto din UK să nu mai fie recunoscut ca un certificat valabil de către un angajator din UE începând cu data de 1 ianuarie 2021.
Conducătorii auto care dețin un CPC de conducător auto din UK care lucrează sau doresc să lucreze pentru o întreprindere din UE trebuie să-și schimbe CPC-ul britanic cu un CPC de conducător auto din UE înainte de 1 ianuarie 2021. Solicitați schimbarea unui CPC din Regatul Unit la un organism relevant din Zona Economică Europeană sau UE dintr-o țară (EEA).

Permise de conducere și permise de conducere internaționale
Conducătorii auto vor continua să aibă nevoie de o categorie corectă în permisul de conducere pentru vehiculul pe care îl conduc. Conducătorii auto pot verifica categoria de conducere auto din permisul lor.
Conducătorii auto ar putea avea nevoie de un permis de conducere internațional (IDP) în plus față de permisul lor de conducere britanic în unele din țările din EU sau EEA.
IDP-urile pot fi achiziționate la ghișeu la multe din filiale Oficiilor Poștale din Regatul Unit. Un permis IDP costă £5.50.

Vize, pașapoarte și cărți de identitate
Până în 1 octombrie 2021, cetățenii din UE, EEA și cei elvețieni, pot intra în Regatul Unit cu un buletin de identitate național sau un pașaport, așa cum fac și acum.
De la 1 octombrie 2021, cetățenii din EU, EEA și cei elvețieni vor avea nevoie de un pașaport pentru a călători în Regatul Unit.
Condițiile de mai sus nu se aplică cetățenilor din UE, EEA și celor elvețieni care sunt protejați prin acordurile de retragere, inclusiv cei acoperiți de Regimul de Ședere pentru cei din UE și lucrătorii de frontiere. Aceștia vor putea să folosească în continuare buletinele lor naționale cel puțin până la 31 decembrie 2025.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.