Germania. Șofer profesionist angajat în România, amendat pentru că trăia de 4 luni în cabina camionului Recomandat

Imagine cu scop strict ilustrativ Imagine cu scop strict ilustrativ

Un control al Poliției germane lângă Berg, pe A9, a descoperit un camion înmatriculat în România al cărui șofer nu doar că nu mai fusese acasă, dar nici nu mai dormise într-un pat normal de patru luni.

Potrivit site-ul televiziunii regionale TV Oberfranken, polițiștii l-au descoperit pe șoferul în vârstă de 39 de ani, joi seară, 14 ianuarie 2021, și au constatat că acesta muncea pe drumuri de la jumătatea lunii septembrie 2020. În acest timp, nu a efectuat deloc perioade de odihnă în afara cabinei! În plus, șoferul camionului a declarat că plănuia să conducă în aceleași condiții încă patru luni. Poliția investighează acum angajatorul șoferului, o companie românească. Bărbatul de 39 de ani efectuează comenzi de transport între Germania și Austria de săptămâni întregi. Șoferul a fost oprit de agenți pentru că avea cu 31 km/h mai mult decât era limita de viteză pe așa numitul „Saaleabstieg”, o porțiune dificilă de autostradă. A primit pe loc o amendă contravențională, dar, la un control amănunțit, polițiștii au descoperit nereguli mai grave. Șoferul, un cetățean turc, angajat de o firmă românească, a recunoscut că de 4 luni nu mersese acasă și nici nu făcuse vreo pauză în afara cabinei. El a spus că mai are de stat încă patru luni pe șosele, conform înțelegerii cu angajatorul lui, abia apoi putând să meargă acasă. Polițiștii i-au făcut șoferului o plângere și au deschis un dosar și împotriva angajatorului român, pentru încălcarea reglementărilor privind timpii de conducere și de odihnă.

Doi șoferi români, colegi de echipaj, foloseau cabina ca apartament
Sursa citată scrie că acest incident nu a fost primul care a avut loc în zona Berg. De la începutul lunii decembrie 2020, au fost raportate patru astfel de situații pe A9, trei cazuri în zona Berg din districtul Hof și unul în zona Bayreuth. Luni dimineață, pe 7 decembrie 2020, poliția rutieră Hof a verificat un camion românesc pe autostrada A9, lângă Berg, și a descoperit doi șoferi români, 61 și 55 de ani, care nu au respectat în mod repetat timpii de conducere și de odihnă obligatorii, în cursele lor între Germania și Italia. De asemenea, cursele au fost făcute fără card tahograf, iar dispozitivul de control a funcționat necorespunzător. Ofițerii au constatat, de asemenea, că cei doi șoferi de camioane foloseau greșit cabina, ca apartament. În loc să petreacă perioadele săptămânale de odihnă acasă, sau cel puțin într-un hotel, așa cum este reglementat, cei doi șoferi profesioniști au părăsit vehiculul doar sporadic, din 30 octombrie 2020. Angajatorul lor, o firmă din România, trebuie să răspundă pentru nerespectarea reglementărilor privind timpii de conducere și de odihnă, iar camionagii români au fost amendați.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.