Germania. Șofer profesionist amendat cu 42.812 euro Recomandat

Germania. Șofer profesionist amendat cu 42.812 euro

Un şofer de camion înmatriculat în Turcia a primit o amendă record de la polițiștii germani după o verificare banală a acestuia în parcarea unei autostrăzi.

Poliţiştii au vrut iniţial doar să-l verifice pe şoferul turc, care se îndrepta pe ruta Istanbul-Dortmund, concentrându-şi atenţia pe tahograful acestuia. Au constatat că pe perioada ultimelor 29 de zile acesta a neglijat constant timpii de odihnă zilnică şi săptămânală.

Doar pentru încălcările descoperite la faţa locului în tahograf s-au adunat amenzi în sumă de 2.801,75 euro pentru şofer şi 8.393 euro pentru compania de transport care deţine camionul.

Însă poliţiştii nu s-au oprit aici.

Întrucât au constatat o ignorare totală a reglementărilor pentru timpii de odihnă şi condus, au expertizat tahograful şi camionul şi au analizat datele din 1 august 2022 până la 18 martie 2023.

Şi-au pus mâinile în cap de numărul de încălcări descoperite şi le-au cumulat pe toate fără indulgenţă.

În consecință, i-au aplicat şoferului de camion amenzi totale de 42.812 euro, iar companiei care deţine camionul i-au aplicat amenzi de încă 128.429 euro. Dosarul acestor încălcări a fost transmis şi Oficiului Federal de Logistică şi Mobilitate (BALM) din Bremen, pentru a urmări executarea plăţilor amenzilor.


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.