Germania oprește cabotajul folosind datele colectate în timpul taxării camioanelor Recomandat

Germania oprește cabotajul folosind datele colectate în timpul taxării camioanelor

Parlamentul german a luat o serie de măsuri care vor afecta întreaga industrie de transport.

Bundestagul a adoptat modificări importante la Legea privind taxa de drum federală. Printre altele, este vorba despre controlul eficient al cabotajului. 

Cabotajul este limitat la trei transporturi în termen de șapte zile, lucru dificil de controlat. 

Legea ar urma să permită ca datele privind taxele rutiere să poată fi utilizate de BAG pentru a detecta cabotajul ilegal. Autoritățile vor avea acces la numărul plăcuței de înmatriculare, precum și la locul și ora trecerii frontierei către / din Germania de către camioane.

Acest lucru ar trebui să contribuie la determinarea duratei șederii unui camion în Germania fără a afecta datele personale.

Cabotajul rutier este definit în Uniunea Europeană ca fiind transportul național de mărfuri, temporar și contra cost, efectuat de un transportator înregistrat într-un stat membru UE pe teritoriul unei alte țări membre. Spre exemplu, dacă un vehicul al unui transportator român efectuează un transport de mărfuri între doi clienți stabiliți în Germania, cu punctele de încărcare și respectiv descărcare pe teritoriul Germaniei, această operațiune reprezintă cabotaj. Dacă transportul originează în altă țară decât Germania, în aceste exemplu, acea operațiune nu ar fi clasificată drept cabotaj.

Detalii AICI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.