Germania anunță un număr uriaș de infecţii COVID în sectorul logisticii și transportului

Germania anunță un număr uriaș de infecţii COVID în sectorul logisticii și transportului

Asociaţia comercială BGA din Germania a avertizat miercuri cu privire la riscul unor întreruperi masive ale lanţurilor de aprovizionare din cauza răspândirii rapide a variantei extrem de infecţioase Omicron a coronarvirusului, dar a spus că este puţin probabil un colaps pe termen lung al acestora, transmite Reuters.


Industria germană a fost afectată de lipsa aprovizionării cu semiconductori şi alte componente, în timp ce numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus întunecă perspectivele pentru comercianţii cu amănuntul la începutul anului 2022.

”Nu există niciun risc de colaps, ci de o întrerupere masivă a lanţurilor de aprovizionare, cel puţin temporar”, a declarat preşedintele BGA, Dirk Jandura, citat de grupul de ziare Funke. Deşi mulţi angrosisti din întreaga lume şi-au flexibilizat lanţurile de aprovizionare, încă pot apărea întreruperi în reţelele globale de livrare, a spus el.

”Nu vă puteţi acoperi complet împotriva unei pandemii globale”, a spus Jandura, solicitând sprijin guvernamental prin preţuri mai mici la energie şi electricitate şi alte forme de ajutor.

Omicron reprezintă acum peste 44% din infecţiile cu coronavirus din Germania, a declarat Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase.

Preocupările că noua variantă ar putea opri serviciile critice au determinat guvernul german să înăsprească regulile pentru intrările la restaurante şi baruri şi să scurteze perioadele de carantină pentru Covid-19.

Camera de Comerţ a Germaniei a salutat noile reglementări referitoare la perioadele de izolare, dar a spus că este îngrijorată de numărul tot mai mare de infecţii în sectorul logisticii, care suferă deja de lipsa de personal, şi a avertizat cu privire la consecinţele pentru sectorul comerţului cu amănuntul alimentar şi al producţiei medicale, scrie news.ro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.