Franța. Șofer profesionist amendat cu 400.000 de euro: „M-au recrutat niște români” Recomandat

Franța. Șofer profesionist amendat cu 400.000 de euro: „M-au recrutat niște români”

Un șofer profesionist a fost arestat la Jaunay-Marigny, Franța, cu 1,27 tone de țigări contrafăcute.

În timpul procesului a declarat că a acceptat propunerea unor români de a transporta marfa pentru a putea să scape de datorii.

A fost condamnat la închisoare și trebuie să plătească o amendă vamală uriașă.

Vameșii francezi au controlat camionul sâmbătă, 3 februarie, pe autostrada A10. În interior, au găsit 1,27 tone de țigări contrafăcute, în valoare de aproape 800.000 €.

Șoferul, originar din Lot-et-Garonne, a fost adus în fața justiției la Poitiers, unde și-a recunoscut faptele. El susține că a fost recrutat într-un bar din Villeneuve-sur-Lot de către niște indivizi români, care căutau un șofer pentru a transporta marfa ilegală.

Încercând să-și rezolve problemele financiare, șoferul în vârstă de 30 de ani a acceptat să transporte țigări de contrabandă, încălcând legile. „Nu sunt infractor, am făcut toate acestea din cauza datoriilor mele, a amenzilor de plătit”, a explicat inculpatul care nu a fost niciodată condamnat pentru fapte similare.

O investigație rapidă a dezvăluit că marfa era falsificată, cu un posibil impact grav asupra sănătății. „Fumatul ucide, fumatul țigărilor contrafăcute ucide și mai mult”, a spus reprezentantul vamal, amintind că aceste țigări pot conține urme de ciment, așchii de lemn sau chiar excremente de șoarece în loc de tutun adevărat.

În fața instanței, avocatul său a invocat circumstanțe atenuante, comparându-l cu personajul interpretat de Bourvil în filmul „Le Corniaud”. Cu toate acestea, sentința a fost dură: doi ani de închisoare și o amendă de 400.000 €.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.