Foto. ȘOFERI de CAMION arestați pentru că transportau DROGURI în lădițe cu fructe

Foto. ȘOFERI de CAMION arestați pentru că transportau DROGURI în lădițe cu fructe

Poliţiştii au destructurat o importantă reţea internaţională de trafic de droguri, bănuită că a transportat 800 de kilograme de canabis din Spania în Germania, în reţea fiind implicaţi şi 3 români. Aceştia au condus camioane cu piersici şi pepeni, între care erau ascunse droguri.

 

Potrivit IGPR, ancheta a pornit de la o captură de 120 de kilograme de canabis, făcută de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt, în august 2018, pe Autostrada A9, în urma unui control asupra unui camion condus de un cetăţean român, care transporta piersici. Pe numele românului, în vârstă de 32 de ani, a fost emis, la cererea procurorului din Germania, mandat de arestare preventivă.

Ulterior, poliţiştii din România, alături de autorităţile vamale din Germania şi Poliţia din Spania au intrat pe fir şi au constatat că, la nivel internaţional, exista o grupare de traficanţi foarte activă, care derula activităţi de transport, de comercializare a drogurilor şi nu numai.

În baza delegării DIICOT, poliţiştii români au desfăşurat activităţi complexe pentru strângerea probatoriului şi, prin schimb de informaţii cu autorităţile din Germania, s-a reuşit oprirea unui nou transport, în 25 septembrie 2018, de către funcţionarii vamali din Köln. Aceştia au descoperit, într-un camion încărcat cu pepeni, provenind din Spania şi condus de un cetăţean român, alte 100 de kilograme de canabis. Urmând acelaşi tipar, drogurile au fost ascunse între cutiile de carton.

Împotriva şoferului român, în vârstă de 49 de ani, şi a altor doi complici (cu cetăţenie turcă şi română), bănuiţi a fi membri ai grupării infracţionale, au fost emise mandate de arestare preventivă, la cererea procurorilor germani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că au existat, în trecut, opt transporturi, fiecare a câte 100 kilograme de canabis, din Spania spre Koln şi Berlin.

Liderul grupării infracţionale, un cetăţean german de 37 de ani, a fost identificat şi arestat în 10 ianuarie 2019, la Köln.

Au fost făcute şase percheziţii domiciliare şi la sediul firmelor din Köln, Königswinter, Dormagen şi Berlin, context în care s-au descoperit, în plus faţă de numeroase mijloace electronice, şi o maşină de mare valoare, cu ascunzători fabricate, iar din apartamentul din Köln al germanului de 37 de ani au fost confiscaţi în jur de 50.000 de euro, în numerar.

De asemenea, pe parcursul percheziţiilor din Dormagen, s-a descoperit o plantaţie de interior cu aproximativ 1.000 de plante de cannabis.

Membrii grupării sunt, în continuare, în stare de arest preventiv. Investigaţiile continuă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping