FOTO Încă un stat european s-a dotat cu dispozitive care controlează tahograful la distanță Recomandat

FOTO Încă un stat european s-a dotat cu dispozitive care controlează tahograful la distanță

Poliția, serviciile vamale și de inspecție din Belgia au efectuat un control extins "Albatros" de-a lungul E40 în Wetteren. 128 de camioane și autobuze au fost supuse unui control amănunțit. Datorită cooperării armonioase dintre autoritățile de control și a utilizării unui număr de gadgeturi tehnologice, au fost descoperite 163 de încălcări.

Poliția federală și locală, vama, diferite servicii de inspecție, Autoritatea Europeană a Muncii (ELA) și inspectori din Olanda și Danemarca: o delegație numeroasă a fost prezentă în parcările de pe autostrada E40 din Wetteren. Coordonată de Poliția Rutieră din Flandra de Est și sub supravegherea Parchetului din Flandra de Est și a Biroului Auditorului Muncii, s-a desfășurat acolo o amplă operațiune de inspecție, vizând camioane și autobuze.

Pe parcursul zilei, 128 de vehicule au fost scoase din circulație și supuse unor controale. Aceste verificări au vizat diferite aspecte ale transportului greu: tahograful, AdBlue, reglementările privind transportul de pasageri, alcoolul și drogurile, legislația socială etc. Astfel de acțiuni sunt organizate în toată Europa în această săptămână, în cadrul săptămânii de acțiune "Truck & Bus" a Roadpol, rețeaua europeană a forțelor de poliție rutieră.

O nouă tehnologie îi ajută pe inspectori pe teren

În timpul acestei acțiuni "Albatros", Poliția Rutieră Federală a testat o antenă DSRC, o premieră în Belgia. Această antenă, instalată cu câțiva kilometri mai devreme de-a lungul autostrăzii E40, poate citi de la distanță unele date de bază din tahograful camioanelor care trec prin zonă. Prin intermediul unui smartphone conectat la antenă și a unui cod de culori foarte util, poliția poate vedea dintr-o privire care vehicule ar putea fi în neregulă. Aceste camioane au fost scoase special din trafic pentru o verificare mai amănunțită (printre altele) a tahografului, scrie politie.be.

Pentru a facilita verificările, au fost utilizate și alte instrumente tehnologice. De exemplu, administrația fiscală flamandă a utilizat o "mașină de adulmecare", o mașină care verifică emisiile altor vehicule în timpul mersului și poate astfel detecta indicii de fraudă privind emisiile. Camioanele suspecte puteau fi, de asemenea, scoase din circulație pentru o verificare mai amănunțită.

Vama a fost prezentă cu un scaner de bagaje pentru verificarea transportului de pasageri. Au fost efectuate 434 de scanări, repartizate în opt autobuze. A fost depistată o infracțiune privind importul de alimente și un vehicul a fost remorcat din cauza unei amenzi restante. 

Rezultate

Au fost depistate în total 163 de încălcări. Acestea au inclus:

20 infracțiuni privind perioadele de conducere și de odihnă sau utilizarea tahografului
2 cazuri de fraudă cu AdBlue
12 infracțiuni legate de asigurarea încărcăturii
3 încălcări ale obligației de întoarcere a camioanelor străine (camioanele trebuie să se întoarcă în țara de stabilire a societății cel puțin o dată la opt săptămâni)
2 încălcări ale obligației de întoarcere a șoferilor străini (șoferii de camioane trebuie să aibă posibilitatea de a se întoarce acasă cel puțin o dată la patru săptămâni)
1 șofer nu deținea un permis de conducere valabil
1 șofer a prezentat un test de alcoolemie pozitiv
3 șoferi au fost prinși folosind un telefon mobil
15 încălcări ale legislației sociale (angajare ilegală, muncă nedeclarată, fraudă socială)
În total, au fost date amenzi în valoare de aproape 72 000 de euro, majoritatea împotriva companiei de transport (și, prin urmare, nu împotriva șoferului însuși). Acolo unde este necesar, vor fi lansate investigații suplimentare, de exemplu în cazurile de încălcare a legislației sociale.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.