Fost jucător în naționala de fotbal, devenit șofer de camion: Nu ai viață, stai departe de familie

Fost jucător în naționala de fotbal, devenit șofer de camion: Nu ai viață, stai departe de familie

Sebastian Huțan, 36 de ani, a evoluat pe postul de portar și a fost în lotul României pregătit atunci de Anghel Iordănescu.

S-a retras la 29 de ani și acum e șofer de tir.

 „Treaba merge că în România, nici să te lauzi, nici să te plângi. E un job și bănos, dar și greu. Stai departe de familie. Ajuți la încărcat, la descărcat. Când îl vedeam pe tatăl meu că el muncește și eu stau că antrenor de portari, nu era ok și am zis să vin să-l ajut.

Și la un an distanță, după ce am rupt-o cu fotbalul, am rămas singur cu tirurile, pentru că tatăl meu a murit. Eu sunt răspunzător de tot ceea se întâmplă. Nu sunt doar eu, mai am patru tiruri. Am băieți care fac curse internaționale, eu fac numai în țară. Când trăia tată, făceam și Germania, acum trebuie să stau mai mult pe lângă casă, o am și pe mama”, a spus Sebastian Huțan pentru ziare.com.

Sebastian Huțan: „Nu ai masă, nu ai viață, mănânci când poți”
Sebastian Huțan a continuat: „Nu ai masă, nu ai viață, mănânci când poți, mănânci uneori din mers. Stai departe de familie. E responsabilitate mare. Zic unii că e meserie bănoasă, stai pe scaun,conduci și vin banii, dar nu, nu e chiar așa simplu. Nu ai zi, nu ai noapte. Nu e chiar o viață atât de ușoară.

E o afacere de familie, dar nu e ceva wow. În viitorul apropiat chiar nu mai interesează să mă întorc în fotbal. Mai mult decât antrenor de portari nu mă văd, așa că nu e momentul pentru lucrul acesta. Îmi văd de tirurile mele și e mai bine pentru mine, momentan”.

 Cine e Sebastian Huțan

Din cauza accidentărilor s-a retras la 29 de ani

A fost de trei ori convocat la naționala mare, inclusiv în meciul de la Copenhaga, din 2003, când România a fost egalată în minutele de prelungire și nu s-a mai calificat la Euro 2004, dar nu a evoluat niciun minut

S-a născut la Arad în 1983 și a jucat în Liga 1 pentru UTA, FC Vaslui, Universitatea Cluj și Poli Iași

A fost titular mai mulți ani la echipa națională de tineret. A jucat alături de unii ca Zicu, Tamaș, Bănel Nicoliță sau Daniel Niculae.

M-am lăsat devreme, asta e. Am avut patru operații la genunchi de-a lungul carierei. La ultima intervenție chirurgicală, doctorul mi-a zis că aș fi riscat să-mi pună proteză la genunchi, dacă mai continui cu fotbalul și m-am lăsat apoi – Sebastian Huțan (prosport.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.