EXCLUSIV: ȘEFUL SUPREM AL ISCTR A FOST „EXECUTAT” Recomandat

Dorin Ștefan, fost inspector de stat șef ISCTR Dorin Ștefan, fost inspector de stat șef ISCTR

Dorin Ștefan, inspectorul de stat șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a fost schimbat din funcție. Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a semnat ordinul de demitere a sa pe data de 22 mai 2017, dar demiterea nu a fost făcută publică.

 

În locul lui Dorin Ștefan a fost numită fosta directoare adjunctă a Autorității Rutiere Române (ARR) din perioada de guvernare 2000-2004 a Partidului Social Democrat (PSD).

Florentina Ciordaș, actualul inspector șef al ISCTR, este cunoscută transportatorilor sub numele de Florentina Tonț, nume pe care îl avea în perioada în care a făcut parte din conducerea ARR. Între timp ea a divorțat și s-a recăsătorit: așa se explică întoarcerea ei în clădirea Ministerului Transporturilor sub un alt nume.

Schimbarea lui Dorin Ștefan reprezintă o rezultantă a luptelor pentru putere dintre cele două mari grupări din PSD, cea condusă de Liviu Dragnea, președintele partidului, și cea care îl urmează pe premierul Sorin Grindeanu. Fostul șef al ISCTR a fost numit în funcție în martie 2014, de către ministrul Transporturilor de atunci, Dan Șova, membru al unei grupări din PSD intrată acum într-un con de umbră. Dorin Ștefan a reușit să „supraviețuiască” pe funcție pe întreaga durată a guvernării „tehnocrate” a lui Dacian Cioloș, dar a fost „executat” de partidul care l-a numit.

Acesta este un semn clar că senatorul Niculae Bădălău, cel care l-a numit și în controlează pe ministrul Răzvan Cuc, a decis să facă o alegere politică și să îl susțină pe premierul Grindeanu în lupta acestuia „fratricidă” cu Dragnea.

Numirea Florentinei Tonț/Ciordaș la conducerea ISCTR vine probabil pe filiera deputatului PSD Lucian Șova, secretarul Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților. Tonț/Ciordaș a fost director adjunct la ARR în aceeași perioadă în care Șova a condus Direcția Transport Rutier din Ministerul Transporturilor.

Pe vremea în care lucra la ARR, Tonț/Ciordaș a fost în nenumărate rânduri acuzată de cărăuși de felul dubios în care distribuia autorizațiile de transport internațional rutier.

Dorin Ștefan s-a întors pe postul de șef al ARR Ilfov, poziție din care era suspendat temporar, pe perioada mandatului de inspector de stat șef al ISCTR.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.