Elveția le va interzice șoferilor profesioniști să efectueze odihna săptămânală în cabină Recomandat

Elveția le va interzice șoferilor profesioniști să efectueze odihna săptămânală în cabină

Un amendament depus de Storni Bruno în Parlamentul elvețian le va interzice șoferilor să efectueze pauza de odihnă săptămânală în cabina camionului.

Consiliul Federal este responsabil pentru modificarea ordonanței privind programul de lucru și odihna șoferilor profesioniști de autovehicule. Consiliul trebuie să acționeze pentru a interzice șoferilor să își efectueze odihna săptămânală în vehicul, se arată în amendamentul depus.
În Nota de fundamentare, Storni arată că este necesară o ordonanță care să reglementeze mai bine condițiile și durata de muncă și de repaus ale șoferilor profesioniști. Oficialul aduce ca argument faptul că „șoferii din țările din Est, în special, sunt angajați pentru salarii extrem de mici: vorbim de 600 de euro pe lună”.

Storni arată că „diferite țări europene au adoptat dispoziții similare care interzic odihna săptămânală a șoferilor în vehiculul lor pentru a limita practica dumpingului social, dar și concurența neloială venită din partea transportatorilor străini care le permit șoferilor să efectueze odihna în cabină”.

Danemarca, unde această interdicție este în vigoare de câțiva ani, a majorat recent penalitățile la 10.000 de coroane (aproximativ 1.500 de franci) pentru șoferi și 20.000 de coroane (aproximativ 3.000 de franci) pentru proprietarii de vehicule: problema există, prin urmare trebuie remediat.
Interzicerea odihnei săptămânale în vehicule nu numai că ar contribui la îmbunătățirea condițiilor de lucru ale șoferilor, ci ar oferi și o idee mai precisă asupra costurilor reale ale transportului rutier de marfă, potrivit parlament.ch

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.