Drumarii au protestat la Ministerul Transporturilor: Vor o conducere competentă şi salarii mai mari

Drumarii au protestat la Ministerul Transporturilor: Vor o conducere competentă şi salarii mai mari

Aproximativ 200 de drumari au protestat luni, în faţa Ministerului Transporturilor şi au cerut o administraţie competentă care să mărească salariile şi să gestioneze corect resursele.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a participat la discuţii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Dumitru Costin a afirmat că problemele semnalate de sindicat sunt “modul în care este organizată munca în interior, modul în care este structurat personalul, diferenţele uriaşe în salarizare şi în modul în care sunt alocate resursele umane”.

“Acestea sunt consecinţele multor ani de conducere sub toate culorile politice, în care fiecare a avut grijă să îşi recompenseze propria clientelă. Fiecare ciclu de acest gen a mai adăugat nişte personaje în structura de personal a companiei”, a explicat sindicalistul.

Soluţiile pe care acesta le-a discutat cu Răzvan Cuc au vizat regândirea întregii politici de resurse umane, întrucât în cazul departamentului de execuţie s-a înregistrat deficit de personal, iar angajaţii actuali sunt cei mai prost plătiţi. Conform sindicalistului, ministrul Transporturilor le-a promis protestatarilor că va găsi soluţii în ceea ce priveşte posturile şi remunerarea corectă a angajaţilor. De asemenea, conform lui Dumitru Costin, ministrul va lua în calcul restructurarea angajaţilor în zona administrativă.

Advertisement
În ceea ce priveşte restructurarea personalului administrativ, însă, sindicalistul este sceptic. Acesta a afirmat că dacă va face acest lucru, probabil ministrul va fi asaltat de cerinţele de a păstra mai multe persoane în anumite funcţii. “Probabil telefoanele vor fi încinse de cereri cum că nu mi-o da afară pe aia sau nu mi-l da afară pe ăla”, a explicat sindicalistul.

Dumitru Costin le-a promis protestatarilor că în cazul unei cereri de restructurare generală, va apăra cele 4800 de locuri de muncă ale companiei.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.