Două drumuri pe care CAMIOANELE nu circulă

Două drumuri pe care CAMIOANELE nu circulă

Autorităţile au impus restricţii pe două drumuri naţionale din judeţul Iaşi, pentru autovehiculele cu sarcina admisă mai mare de 7,5 tone, din cauza căderilor abundente de zăpadă.


Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat că, luni după-amiază, au fost impuse restricţii de tonaj pe DN 28A, km 0-37 (Târgu Frumos – Paşcani – Moţca), respectiv pe DN 28, km 0 – 28 (Casa de apă – Târgu Frumos), pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone.

Motivul îl reprezintă ninsorile abundente, măsura fiind instituită pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave şi crearea de blocaje în trafic.

"Momentan, pe sectorul respectiv, DRDP Iaşi acţionează cu autobasculante cu lamă şi sărăriţe, dar şi cu utilaje de tip Unimog. Circulaţia se desfăşoară însă în condiţii de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată, pe fondul căderilor consistente de precipitaţii. DRDP face eforturi pentru asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, ridicarea restricţiei fiind condiţionată însă şi de evoluţia situaţiei meteo, dar şi a parametrilor din trafic", se arată într-un comunicat al DRDP Iaşi.

În judeţul Iaşi continuă să ningă abundent, iar circulaţia este îngreunată, întrucât pe carosabil s-a depus strat de zăpadă.

Şi în municipiul Iaşi, traficul se desfăşoară cu greutate, primăria acţionând cu zeci de utilaje pentru deszăpezire. Un tramvai a deraiat în oraş, la trecerea peste un macaz, fără a fi înregistrate victime.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.