Doi ucrainenei conduceau un camion și un autocar fără atestat

Doi ucrainenei conduceau un camion și un autocar fără atestat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus cercetează doi cetățeni ucraineni care au prezentat la control un atestat și un certificat de competenţă profesională, care s-au dovedit a fi false.

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 49 de ani, având calitatea de șofer de rezervă al unui autocar înmatriculat în Ucraina.

Odată cu pașaportul, cetățeanul în cauză a prezentat şi un atestat de competenţă profesională. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea atestatului, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Două ore mai târziu, în același punct de trecere, tot pe sensul de intrare, s-a prezentat un cetățean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.

Și de această dată, în urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat că certificatul de competență profesională este fals, întrucât nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În ambele situații, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări, față de cei doi cetățeni, în primul caz sub aspectul săvârşirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, iar în cel de-al doilea, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Totodată, cele două documente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


IVECO eDAILY


CAMION FEST 2024
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.