Doi șoferi români de camion au escladat un munte celebru din Europa Recomandat

Doi șoferi români de camion au escladat un munte celebru din Europa

Hermina și Ionuț Cristea sunt șoferi de camion în Italia. Au admis că nu sunt tocmai obișnuiți cu un asemenea efort fizic.


„Toți cei 83 de kilometri parcurși până acum au fost o provocare fizică și mentală.

Cea de-a treia zi, înainte de a trece granița în Italia, a fost cu atât mai dificilă cu cât la finalul zilei condiile meteo s-au înrăutățit. Ploaia ne-a îngreunat mult înaintatul. Ne-a fost greu și să montăm cortul”, a recunoscut Ionuț Cristea.

„Pe lângă peisajele superbe pe care le-am văzut și oamenii din toată lumea pe care i-am întâlnit, ne-a impresionat puterea pe care o poate avea mintea asupra corpului.

Nu este un traseu deloc ușor așa cum ne-am imaginat la început. Porțiunile drepte sunt aproape inexistente. Aproape toate cele 8-10 ore de mers zilnic am tot urcat și am coborât destul de abrupt.

Dacă ar fi să ne gândim la costuri – economisim mult dormind în cort, pe cât posibil. Mai sunt turiști care au ales să facă turul cu agenții de turism și să doarmă în refugii. Acolo se plătesc prețuri de la 80€ de persoană pe noapte. Fără costurile cu mâncarea care este destul de scumpă în zonele montane, pentru că și aprovizionarea este greoaie…

Nu mai punem la socoteală echipamentele necesare – care vor fi folosite și în expedițiile viitoare. Echipamentele ne-au costat în jur de 500€ pentru fiecare. Estimăm întreaga aventură undeva la 1.000€ pentru amândoi. Am inclus aici și transportul până în Les Houches (Franța), de unde pornește traseul în mod oficial.

Astăzi am luat o mică pauză de o zi în orașul Courmayeur din Italia. Vremea s-a înrăutățit. De mâine, buletinul meteo arată vreme favorabilă.


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE


MAN PRE-IAA AUSTRIA
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.