Doi morți la Sasca Nouă: șoferul unui microbuz a zdrobit o autoutilitară Recomandat

Doi morți la Sasca Nouă: șoferul unui microbuz a zdrobit o autoutilitară

Doi oameni au murit, iar şapte au fost grav răniţi, după ce un microbuz plin cu pasageri s-a ciocnit violent de o autoutilitară.

Şapte echipaje de ambulanţă au dus victimele la cele mai apropiate spitale. Pacienţii sunt în stare gravă. Din primele informaţii, s-ar părea că microbuzul ar fi avut probleme la unul dintre cauciucuri.
Două mormane de fiare şi cioburi - atât a mai rămas din cele două maşini spulberate în impact. Pachete, genţi şi alimente zac împrăştiate pe şoseaua din localitatea Sasca Nouă. Nenoricirea s-a întâmplat în momentul în care şoferul microbuzului a intrat brusc pe contrasens, acolo unde a lovit puternic o autoutilitară.În microbuzul de transport persoane se aflau opt, cu tot cu conducătorul auto, iar în cel de transport marfă se afla doar conducătorul auto.

"S-a procedat imediat la descarcerarea victimelor rămase surprinse între fiarele contorsionate şi s-a constatat că, din cele nouă, două sunt decedate.", a declarat Gheorghe Gagiu, şef centru-operaţional ISU Suceava.
Printre ele se numără şi şoferul microbuzului. Conducătorul autoutilitarei alături de alţi şase oameni au ajuns la spitalele din zonă cu răni grave. Doi dintre ei au intrat deja în operaţie.
Doar 50 de kilometri au apucat să facă oamenii din microbuz de acasă până la locul tragediei. Aveau în faţă un drum lung: mergeau spre Italia, la muncă. Unul dintre răniţi trebuia să se angajeze ca taximetrist acolo. Voia să le ofere un trai mai bun celor trei copii de acasă.
Acul kilometrajului s-a oprit la 110 kilometri pe oră. Pe şosea, o urmă a unei schimbări bruşte de sens trădează o posibilă defecţiune tehnică.
"Din primele verificări s-a constatat faptul că un microbuz care transporta persoane in regim privat din Paşcani spre Italia a pătruns pe contrasens, în urma exploziei unui pneu, a lovit frontal o autofurgonetă pentru transport lapte condusă de un bărbat de 53 de ani din Localitatea Sasca.", a declat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

O zonă blestemată
Acum autovehiculele urmează să fie supuse unor expertize tehnice. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Oamenii locului spun că zona unde s-a întâmplat tragedia ar fi una blestemată.
În 2017, în acelaşi loc un preot care se îndrepta împreună cu familia şi cu cei patru copii spre Iaşi ca să se închine la moaştele Sfintei Parascheva au murit după ce maşina în care erau a fost lovită violent de un vehicul venit pe contrasens.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.