Doi cetățeni sirieni, ascunși într-un camion prinși în Vama Giurgiu Recomandat

Doi cetățeni sirieni, ascunși într-un camion prinși în Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat doi cetățeni străini, care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat, pentru a ajunge în Germania. Aceștia se aflau ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier, printre marfa transportată.

În ziua de 22.10.2021, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean belarus, în vârstă de 49 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Conform documentelor de însoțire a mărfii, în autocamion se afla țeavă metalică din Turcia pentru Polonia.

În urma controlului fizic preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că prelata semiremorcii era tăiată și lipită.

În acest context, colegii noștri au procedat la efectuarea unor verificări amănunțite asupra autocamionului, ocazie cu care, au depistat în compartimentul pentru marfă, doi bărbați ascunși.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că aceștia sunt sirieni, în vârstă de 26, respectiv 37 de ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect și intenționau să ajungă în Germania.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi bărbați, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.