Doi ani de pușcărie pentru un polițist care nu a văzut un camion care transporta lemne Recomandat

Doi ani de pușcărie pentru un polițist care nu a văzut un camion care transporta lemne

Fost poliţist condamnat definitiv pentru infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.

Curtea de Apel Târgu - Mureş a respins ca nefondat apelul formulat de un inculpat, la data comiterii faptelor comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J. Mureş, şef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Mureş şi a dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de 2 ani şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi cu un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual şi uz de fals. Prin aceeaşi decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod Penal, pe o durată de 5 ani.

Hotărârea instanţei este definitivă.

În fapt, la data de 06.05.2016, o persoană a formulat un denunţ la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş din care reieşea faptul că şeful biroului menţionat, cu ocazia unui control efectuat pe linia respectării legislaţiei silvice, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu. Denunţul a fost înaintat unităţii de parchet competente, respectiv Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 04.05.2016, inculpatul, după depistarea în trafic a unui autocamion care transporta fără avize de însoţire sau documente comunitare echivalente cantitatea de 7,62 metri cubi grindă molid, nu a dispus confiscarea întregii cantităţi de material lemnos. În acest context, inculpatul a întocmit un proces verbal în care a atestat în mod necorespunzător că în camion erau doar 2 metri cubi cherestea transportată fără documente legale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 2596 lei aparţinând inculpatului, sumă consemnată la o unitate bancară pe numele acestuia.

La instrumentarea cauzei, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu - Mureş au colaborat cu poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.