Cum vor funcționa testele EuroNCAP pentru camioane? Care sunt primele camioane testate? Recomandat

Cum vor funcționa testele EuroNCAP pentru camioane? Care sunt primele camioane testate?

Conform EuroNCAP, doar 3 % din traficul rutier din Europa este format din camioane, însă 15 % din accidentele mortale de pe aceleași drumuri implică un camion.

Ceea ce este logic într-un fel, pentru că probabil și acestea conduc mai mulți kilometri. Dar totuși: e bine dacă sunt mai puține. În cazul accidentelor mortale în care sunt implicați utilizatori vulnerabili ai drumurilor (de exemplu bicicliști), în 25 % din cazuri este implicat un camion. Deci nu este vorba doar despre șoferi.

EuroNCAP va începe mai întâi prin testarea sistemelor de siguranță activă. Un autocamion trebuie să avertizeze clar dacă există o mașină în unghiul mort și să frâneze automat dacă un accident este iminent. Primele teste au fost deja efectuate, iar EuroNCAP va anunța rezultatele în noiembrie. DAF XF, Iveco S-Way, MAN TGX, Mercedes Actros, Renault T, Scania R și Volvo FH vor fi testate în primele runde.

Vor exista teste de impact și pentru camioane

EuroNCAP va efectua, de asemenea, teste de impact pentru camioane pentru siguranță. Dar va trebui să aveți răbdare: testele de impact pentru camioane sunt programate pentru 2030. Acest lucru oferă producătorilor ceva timp pentru a repara lucrurile.

Mai multe AICI


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.