Cum te poți angaja expert vamal. Și tu poți controla șoferii de camion

Cum te poți angaja expert vamal. Și tu poți controla șoferii de camion

Autoritatea Vamală Română şi Academia de Studii Economice (ASE) anunţă lansarea programului postuniversitar "Expert vamal", destinat formării şi dezvoltării profesionale în domeniu.

"Având în vedere complexitatea politicii vamale a Uniunii Europene, domeniul de aplicare multinaţional, dinamica acesteia în contextul creşterii importanţei asigurării securităţii întregului spaţiu unional şi pentru facilitarea aplicării acestei politici cu un grad sporit de competenţă, astăzi, Academia de Studii Economice din Bucureşti împreună cu Autoritatea Vamală Română demarează programul de studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională 'Expert Vamal'.

Cu o durată de 90 de ore, derulate pe parcursul a două luni calendaristice, programul se adresează personalului din cadrul Autorităţii Vamale Romane, specialiştilor în domeniul afacerilor internaţionale, comisionarilor vamali şi reprezentanţilor vamali, contribuind la creşterea gradului de expertiză relevantă pentru cursanţi şi la formarea de specialişti in domeniul vamal. Astfel, programul va dezvolta competenţele exercitării profesiei de expert vamal, cursurile fiind susţinute atât de profesori universitari din cadrul ASE, cât şi de specialişti din cadrul Autorităţii Vamale Române", a afirmat Dorel Mihai Paraschiv, prorector cu relaţiile cu mediul economico-social şi viaţa studenţească la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii vamale, printre disciplinele pe care cursanţii le vor aprofunda pe parcursul acestui program se află: afaceri şi logistică internaţională, noţiuni introductive în activitatea vamală, expertiza mărfurilor, elemente de taxare, valoarea în vamă, datorie vamală şi garanţii, regimuri vamale şi regimul fiscal al produselor accizabile.

"Plasarea capitalului uman, şi în special a noii generaţii, în centrul transformării Vămii este o abordare pe care Autoritatea Vamală Română o susţine încă de la înfiiinţare. Formarea generaţiilor viitoare este o prioritate pentru noi, şi suntem mândri că am reuşit, în parteneriat cu una dintre cele mai prestigionase instituţii de învătământ din ţară, Academia de Studii Economice din Bucureşti, să lansăm acest program postuniversitar de pregătire a experţilor vamali. Venim astfel în întâmpinarea pregătirii lucrătorilor vamali care s-au alăturat familiei nostre şi a celor care doresc să ni se alăture în viitor", a declarat Bogdan-Lari Mihei, preşedintele Autorităţii Vamale Române.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.