Cum arată noile avioane cumpărate de TAROM

Cum arată noile avioane cumpărate de TAROM

Ministerul Transporturilor, anunță că astăzi, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române - TAROM a semnat contractul de achiziția a 2 aeronave noi BOEING 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri.

Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani.

Livrarea aeronavelor către operatorul aerian va fi făcută în cursul acestei luni (mai 2017).

Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desfășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziția a avut în vedere oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii.

În urma ieșirii din flotă, a celor două aeronave Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului. Menționăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave.

Achiziția noilor aeronave reprezintă un prim pas în realizarea măsurilor cuprinse în Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.