Culoar verde pentru camioanele goale şi cele care transportă alimente perisabile, la frontiera cu Republica Moldova Recomandat

Culoar verde pentru camioanele goale şi cele care transportă alimente perisabile, la frontiera cu Republica Moldova

Autorităţile române şi cele din Republica Moldova au luat o serie de decizii, la nivelul Poliţiei de Frontieră, pentru fluidizarea traficului de mărfuri în Punctele de Trecere a Frontierei dintre cele două ţări. Printre măsuri se numără crearea unui culoar verde pentru camioanele care transportă mărfuri perisabile şi centru cele care sunt goale. Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, sâmbătă seară, la Vama Siret, timpul de aşteptare al camioanelor pentru ieşirea din ţară este de 1.050 de minute.

În urma deciziei prim-ministrului Nicolae Ciucă, şeful Poliţiei de Frontieră Române a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii autorităţilor responsabile din Republica Moldova, pentru a găsi soluţii eficiente pentru procesarea cât mai rapidă a fluxurilor de automarfare şi reducerea timpului de aşteptare la punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră.

”Măsurile imediate stabilite în cadrul grupului de lucru pentru optimizarea traficului la frontieră au vizat: fluidizarea traficului prin crearea unui culoar verde (artera suplimentară de control) destinat camioanelor goale si celor care transportă mărfuri perisabile; suplimentarea personalului Poliţiei de Frontieră Române, pentru controlul documentelor, cu poliţişti de frontieră pe fiecare tură serviciu, încă din data 10.06.2022; suplimentarea personalului planificat la efectuarea controlului vamal al mărfurilor de către Autoritatea Vamală Română, cu şase lucrători vamali/tura serviciu, precum si a numărului staţiilor de lucru, măsură, de asemenea, implementată”, se arată în comunicat.

Din discuţii s-a desprins şi necesitatea privind implementarea proiectului pilot de constituire a unor echipe mixte de control la graniţa româno-moldoveană. Au fost stabilite principiile de funcţionare, posibilităţile de amplasare a tonetelor de control, numărul personalului alocat pentru fiecare instituţie.

”În acest sens, s-a propus ca fluxurile de mărfuri să fie organizate în funcţie de încărcătură, astfel încât să existe posibilitatea dirijării camioanele goale de către autorităţile din R. Moldova către punctele de trecere cu valori de trafic mai reduse (Exemplu: PTF Stânca-Costeşti - Botoşani şi PTF Oancea-Cahul - Galaţi), pentru a permite camioanelor încărcate cu marfă să poată fi procesate în noua procedură fixată de autorităţile celor două state”, se mai arată în comunicat

Autorităţile vamale din Republica Moldova urmează să informeze transportatorii că, după ce vor completa declaraţiile vamale on-line, timpul de staţionare a unui camion în PTF se va reduce considerabil.â

Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, sâmbătă seară, la Vama Siret, timpul de aşteptare al camioanelor pentru ieşirea din ţară este de 1.050 de minute.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.