VIDEO. Croația. Un șofer profesionist român a intrat cu camionul pe contrasens pe autostradă Recomandat

VIDEO. Croația. Un șofer profesionist român a intrat cu camionul pe contrasens pe autostradă

Un șofer profesionist român, în vârstă de 37 de ani, la volanul unui camion, din direcția stației de taxare Breznički Hum, a intrat pe autostradă pe sens invers, pe banda din mijloc a sensului cu trei benzi de circulație, marți, 9 mai 2023, în jurul orei 11.40, pe autostrada A4, în apropierea nodului Breznički Hum, în Croația.

După ce a mers aproape 20 de metri, a realizat ce a făcut și a întors camionul direct pe autostradă.

Ca să facă asta, a avut nevoie de mai multe manevre și a lovit repetat parapeții de pe marginea șoselei.

Nu i-a păsat de celelalte vehicule și de avariile provocate.

Imediat ce a întors sub privirile îngrozite a zeci de alți șoferi, a plecat și a părăsit autostrada pe breteaua pe care intrase greșit.

După cum a anunțat poliția croată miercuri, când l-au găsit, agenții i-au făcut testul etilotest și românul a susținut că s-a îmbătat din cauza stresului provocat de incident.

El a fost găsit datorită unui alt șofer care văzuse imaginile pe rețelele de socializare și a recunoscut camionul parcat pe marginea drumului, în satul Mirkovac Breznički.

Românul plecase de dimineață de la firma la care e angajat spre Međimurje, unde trebuia să încarce găini de la un abator de păsări. Proprietarul camionului a venit și el la locul unde a fost găsit românul și a fost șocat când a văzut imaginile cu șoferul care întoarce pe autostradă. A declarat că e angajatul firmei de trei ani și niciodată nu a avut probleme. Acum, șoferul riscă o amendă de până la 6.480 de euro și o pedeapsă cu închisoarea de până la 120 de zile, precum și impunerea unei măsuri care interzice utilizarea unui permis de conducere străin pe teritoriul Republicii Croația până la 24 de luni.


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.