Coronavirus. Trei persoane în carantină după ce au venit cu un microbuz din Italia

Coronavirus. Trei persoane în carantină după ce au venit cu un microbuz  din Italia

Trei persoane care au călătorit în microbuzul în care s-a aflat buzoianca de 52 de ani care a plecat din localitatea Maleo, unde au fost instituite măsuri de carantină din cauza coronavirusului, au fost preluate de autorităţile din Galaţi şi vor fi duse într-un centru de carantină.


Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, cele trei persoane din microbuzul respectiv sunt bine, nu au simptome de boală şi sunt cooperante.

Toate cele trei persoane, o femeie şi cei doi şoferi ai microbuzului, vor fi internatei într-un centru de carantinare din judeţul Galaţi.

"Am fost anunţaţi de autorităţile din judeţul Buzău, am instituit filtre şi am preluat de la intrarea în judeţ un microbuz cu trei persoane care veneau din Italia. Şoferii au zis că au venit din zona Brescia. Toate cele trei persoane nu au simptome, sunt bine, cooperanţi, au înţeles care e situaţia şi vor fi introduşi într un centru de carantinare din judeţ unde vor rămâne 14 zile”, a declarat prefectul de Galaţi.

Femeia de 52 de ani din Buzău care a venit din Italia, dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului, va înnopta într-o clădire dezafectată de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, special amenajată pentru ea, iar luni dimineaţă va fi transferată în fosta tabără de la Arbănaşi, spaţiu stabilit de autorităţi pentru monitorizarea eventualilor suspecţi de coronavirus.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, Cristina Ungureanu, femeia nu ar avea simptome de boală, însă ar fi intrat în contact cu o femeie care este suspectă de coronavirus, în Italia, având febră şi alte simptome de gripă.

"Doamna a venit din Italia cu un microbuz, cu mai multe persoane, a coborât în parcarea unui hipermarket. Doamna a sunat la dispecerat la 112, s-a recomandat că vine dintr-o zonă în carantină şi că a intrat în contact cu o persoană care are simptome de boală. Am luat legătura cu epidemiologul din DSP, care a anunţat Centrul Naţional de Boli Transmisibile şi s-a comunicat că femeia trebuie izolată şi trebuie să-i fie recoltate probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino”, a declarat Ungureanu.

Sursa citată a adăugat că, după ce a coborât din microbuz, femeia a stat în parcarea unui hipermarket circa 40-50 de minute, întrucât atât a durat pregătirea salvării şi a echipajului medical.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.